Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Επτά απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο βαγόνι-εστιατόριο - «Οι λαμαρίνες έκοβαν σαν λεπίδες»

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Επτά απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο βαγόνι-εστιατόριο - «Οι λαμαρίνες έκοβαν σαν λεπίδες»

Στους 46 οι νεκροί σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής - Συγκλονιστικές εικόνες περιγράφουν οι διασώστες

TRAIN_DIASOSTES_2
Ο τραγικός αριθμός των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα ανεβαίνει διαρκώς καθώς σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ανέρχεται σε 46 αν και πηγές από την Πολιτική Προστασία η οποία καταμετρά και άτομα που κατέληξαν σε νοσοκομεία κάνουν λόγο για 47 νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση που έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, οι διασώστες ανέσυραν από το πρωί επτά απανθρακωμένες σορούς από το βαγόνιο-εστιατόριο του μοιραίου επιβατικού τρένου Intercity 62.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqvs0cbwyxg1)


Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ενέργειες επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της δεύτερης θέσης» και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή του.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Βρίσκουμε άτομα που έχουν συνθλιβεί στο δεύτερο βαγόνι»

Κλείσιμο
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για την πορεία των ερευνών και το πού επικεντρώνονται πλέον.  Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αυτή συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κατά σειρά βαγόνι του συρμού που είναι αυτό της δεύτερης θέσης. Τα δύο βαγόνια έχουν συντριβεί μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ σκηνικό τραγωδίας για τους επιβάτες, αλλά και για τους διασώστες που επιχειρούν.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvqwl7ut0ah)
 

Αυτά που περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ήταν συγκλονιστικά. «Βλέπουν ότι υπάρχουν άτομα σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης των δύο βαγονιών. Έχουμε τοποθετήσει ήδη δύο σορούς σε σάκους.  Σε αυτό το σημείο που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί που λόγω του φορτίου και της έντασης της σύγκρουσης είναι σε κακή κατάσταση», ανέφερε.

Ενώ συμπλήρωσε πως «η επιχείρηση αυτή θα έχει συνέχεια για να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους. Δεν είναι δυνατόν να πούμε αυτή τη στιγμή πόσα άτομα είναι εκεί. Βρέθηκαν σε ένα σημείο που όλο το φορτίο πέρασε πάνω από το σώμα τους και αυτή τη στιγμή γίνεται διαχείριση για να τους ανασύρουμε». Μάλιστα περιέγραψε το φρικιαστικό σκηνικό πως «είναι το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvqenv6nljt)


Ωστόσο, όπως είπε είναι ακόμα άγνωστο γιατί εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο η φωτιά και το μεγάλο θερμικό φορτίο. Την ίδια στιγμή, οι εικόνες που προβάλλονται από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να έχουν στα χέρια τους σεντόνια και μαύρες σακούλες.

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πρόσθεσε στις περιγραφές του ότι «τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχείας δέχθηκαν όλο το φορτίο και την σφοδρότητα της συγκρούσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες, έκοβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε αστραπιαίο χρόνο».

Δείτε εικόνες:

sakoules-tempi
sakoules-tempi-2
sakoules-tempi-3
syntrimmia
bagonia



Όσο οι έρευνες των διασωστικών συνεργείων συνεχίζεται στα Τέμπη, στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται και άνθρωποι που περιμένουν για ένα θαύμα. Για το θαύμα να βρεθεί ζωντανός ο δικός τους άνθρωπος που αγνοείται.  Άνδρας που μίλησε στο Star ανέφερε προφανώς εξαντλημένος και συγκινημένος πως αναζητά τον πατέρα του στα συντρίμμια.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvqo49gp2w9)



Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.  Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα - βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.
Ειδήσεις σήμερα:

Η εκδοχή του δεύτερου σταθμάρχη του σταθμού Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη - Δείτε βίντεο

Ένα ξεχασμένο κλειδί έφερε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας


Οι ανθρώπινες ιστορίες για το δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης