Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Συγκλονίζει η περιγραφή μητέρας που σώθηκε με το παιδί της - «Ψάχναμε τρύπα να βγούμε»

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Συγκλονίζει η περιγραφή μητέρας που σώθηκε με το παιδί της - «Ψάχναμε τρύπα να βγούμε»

Η Ζωή Σιώζη περιγράφει στο protothema.gr πως κατάφερε να απεγκλωβιστεί μαζί με το παιδί της από την αμαξοστοιχία η οποία είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών

bagoni-sygkrousi-larisa
Την ώρα που ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μεγαλώνει όσοι επέζησαν από τη μοιραία σύγκρουση περιγράφουν την «κόλαση» που βίωσαν στο IC 62 το βράδυ της Τρίτης.

Είναι οι επιβάτες που βρίσκονται στις λίστες των τραυματιών και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να ξεχάσουν τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν της σύγκρουσης. Ανάμεσά τους και μια μητέρα μαζί με τον 7χρονο γιο της οι οποίοι ταξίδευαν με το βαγόνι 2 την ώρα που αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η κυρία Ζωή Σιώζη περιγράφει στο protothema.gr πως κατάφερε να απεγκλωβιστεί μαζί με το παιδί της από την αμαξοστοιχία η οποία είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Όπως λέει, βγήκαν από μια τρύπα και έτσι σώθηκαν.

«Εκεί έγινε μια καταστροφή. Βρισκόμασταν εν κινήσει οταν ξαφνικά έγινε μια σφοδρή σύγκρουση. Ακούστηκε ένας δυνατός ήχος. Ταρακουνηθήκαμε πάρα πολύ, χτυπούσαμε δεξιά και αριστερά. Το βαγόνι μας είχε γίνει μια μάζα και βγήκαμε από μια τρύπα που ήταν εκεί. Μας βοήθησε ένας συνεπιβάτης που ήταν δίπλα. Το βαγόνι είχε πιάσει φωτιά και ήταν κοντά μας», λέει η νεαρή μητέρα η οποία προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την εκτροχιασμένη αμαξοστοιχία έχοντας στην αγκαλιά το γιο της και περπατώντας ανάμεσα σε σορούς.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvo033b3pd5)

Κλείσιμο
«Εμείς βρισκόμασταν στο βαγόνι 2. Το ίδιο βαγόνι είχε πιάσει φωτιά και ήταν κοντά μας. Η φωτιά ήταν στο βαγόνι 2, στις πίσω θέσεις και στο βαγόνι 3. Εμείς εκεί που καθόμασταν ήμασταν 4 άτομα και βγήκαμε όλοι ζωντανοί. Σε άλλα βαγόνια είδα σώματα πεσμένα αλλά προσπαθούσα να μην τα δει το παιδί και τον απομάκρυνα».

Παράλληλα, η κ. Σιώζη, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με τραύματα στο κεφάλι και τα πλευρά, εξηγεί στο protothema.gr πως η καθυστέρηση στο δρομολόγιο δεν προϊδέαζε για το τι θα ακολουθούσε.

«Είχαμε κάποιες καθυστερήσεις στο δρομολόγιο. Αυτό, όμως, ειναι συχνό φαινόμενο στα δρομολογια του ΟΣΕ. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν αντιλήφθηκα οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα», προσθέτει η ίδια.

Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη

Κάμερα από κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης του επιβατικού με το εμπορευματικό τρένο έξω από τα Τέμπη, από την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Με βάση όσα διακρίνονται στο βίντεο, η εμπορική αμαξοστοιχία που κινείται προς Λάρισα και η επιβατική που έχει ξεκινήσει στις 19:22 από Αθήνα, βρίσκονται στην ίδια γραμμή, κινούνται με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και δεν μπορούν να αποφύγουν τη σύγκρουση, με βαγόνια να τυλίγονται στις φλόγες μετά από αυτή.  

Δείτε το βίντεο

Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη



Ειδήσεις σήμερα:

Η εκδοχή του δεύτερου σταθμάρχη του σταθμού Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη - Δείτε βίντεο


Ένα ξεχασμένο κλειδί έφερε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας

Οι ανθρώπινες ιστορίες για το δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης