Σύγκρουση τρένων: Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών στη Λάρισα

Σύγκρουση τρένων: Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών στη Λάρισα

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Δυσκολίες στον υπολογισμό των επιβαινόντων, τα εισιτήρια που εκδίδονταν από τον γκισέ δεν ήταν ονομαστικά

trena-prwi-11
Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις σχετικά με την τραγωδία που προκλήθηκε από την μετωπική σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες συνεχίζονται για νεκρούς και αγνοούμενους, ωστόσο, οι αρχές δεν είναι αισιόδοξοι για την πορεία τους. Όσον αφορά στην επιβατική αμαξοστοιχία, εκεί υπήρχαν συνολικά τρεις οδηγοί, ένας εκ των οποίων καθόταν ως επιβάτης δίπλα στους δύο συναδέλφους του που ήταν εν υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, στο βαγόνι της πρώτης θέσης επέβαιναν πάνω από 20 άτομα, χωρίς να είναι σαφής ακόμα ο ακριβής αριθμός. Από την άλλη, στο βαγόνι των οδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν δύο οδηγοί.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 50, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα επίσημη εκτίμηση καθώς τα εισιτήρια δεν έχουν όλα ονοματεπώνυμο, καθώς αυτά που εκδίδονται από τον γκισέ στους σταθμούς δεν είναι υποχρεωτικά ονομαστικά. 

Ως προς τη λίστα επιβαινόντων, η κατάσταση είναι απολύτως συγκεχυμένη. Η εταιρία έδωσε λίστα με 352 επιβαίνοντες, στους οποίους υπάρχουν επαναλαμβανόμενα ονόματα (π.χ. ένας φαίνεται να έχει 4 εισιτήρια στο όνομα του, που προφανώς είναι οικογενειάρχης). Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι όποιος κόβει εισιτήριο στο γκισέ, δεν είναι ονομαστικό το εισιτήριο, κάτι που κάνει τη διαδικασία της ταυτοποίησης ακόμα πιο δύσκολη.

Σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται ξεκάθαρα για ανθρώπινο λάθος καθώς η ρύθμιση του σημείου γίνεται χειροκίνητα εδώ και αρκετά χρόνια.  Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά το δυστύχημα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.
trena-prwi-5
trena-prwi-4
trena-prwi-3
trena-prwi-2
trena-prwi-1
Κλείσιμο


Παράλληλα, για το σημείο της τραγωδίας έχει ήδη ξεκινήσει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ενώ είναι υπό εξέταση αν θα ταξιδέψει για τα Τέμπτη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Λίγο πριν τις 7 το πρωί ξεκίνησαν να φτάνουν στο σημείο της τραγωδίας τα ειδικά γερανοφόρα οχημάτα που θα επιχειρήσουν στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και στα οποία παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού. Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε με προσεκτικές κινήσεις ο γερανός να απομακρύνει τα πρώτα κομμάτια από την άμορφη μάζα που έχουν γίνει τα πρώτα δύο βαγόνια. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Σύγκρουση τρένων - Οι πρώτες πρωινές εικόνες


Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Οι πρώτες πρωινές εικόνες

Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Μαρτυρία από τη μοιραία αμαξοστοιχία: «Πάμε και όπου βγει είπαν οι μηχανοδηγοί»

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές... Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»: Μαρτυρία σοκ από επιβάτες για τη σύγκρουση τρένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης