Σύγκρουση τρένων: Θερμοκρασίες 1.500 βαθμών στα δύο πρώτα βαγόνια

Σύγκρουση τρένων: Θερμοκρασίες 1.500 βαθμών στα δύο πρώτα βαγόνια

Σχεδόν δύο ώρες έκαιγε η φωτιά μετά τη σύγκρουση

treno-fotia
Μια συγκλονιστική λεπτομέρεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος της περιοχής επικαλούμενος όσα του είπαν οι πυροσβέστες που επιχείρησαν για να κατασβέσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά το δυστύχημα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 «αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1.200 έως 1.500 βαθμοί Κελσίου».

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να κατασβέσουν τελικά τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τη φονική, όπως αποδείχθηκε, σύγκρουση τρένων.

Όπως είπε επιβάτης του μοιραίου τρένου η σύγκρουση έμοιαζε με συντριβή αεροσκάφους ενώ σοκαριστική είναι η αναφορά του για τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν μέσα στα φλεγόμενα βαγόνια.

«Ευτυχώς οι πόρτες μας άνοιξαν. Σε άλλα βαγόνια οι πόρτες δεν άνοιξαν. Οι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι…Κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Αυτό ήταν σοκαριστικό… Ήταν σαν ένα αεροπλάνο που είχε συντριβεί… » είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο νεαρός που βρισκόταν στο βαγόνι «5» εμφανώς σοκαρισμένος από τις σκηνές που αντίκρισε είπε ότι μαζί με μια κοπέλα και πέντε ακόμη τραυματίες επιβάτες, πήγε στα πρώτα βαγόνια για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό επιβατών. «Όσοι μπορούσαν να βγούν, βγήκανε. Οι υπόλοιποι ήταν εγκλωβισμένοι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα βαγόνια αυτά κρέμονταν κυριολεκτικά στον γκρεμό».

Κλείσιμο
Μαρτυρίες επιβατών (2)


Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Μαρτυρία από τη μοιραία αμαξοστοιχία: «Πάμε και όπου βγει είπαν οι μηχανοδηγοί»

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές... Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»: Μαρτυρία σοκ από επιβάτες για τη σύγκρουση τρένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης