Μύκονος: To bullying στη σερβιτόρα κατέληξε στο φονικό

Μύκονος: To bullying στη σερβιτόρα κατέληξε στο φονικό

Μια σειρά τυχαία γεγονότα, τραγικές συμπτώσεις και πολύ αλκοόλ όπλισαν το χέρι του 33χρονου Μυκονιάτη που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικό του αλβανικής καταγωγής σε μπαρ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos_dolofonia_xr
Τα όσα έγιναν άγριο ξημέρωμα της περασμένης Δευτέρας έξω από το after club της Μυκόνου ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς τυχαίων γεγονότων, συμπτώσεων και στιγμιαίων αντιδράσεων που οδήγησαν στο φονικό. Ενα έγκλημα χωρίς αιτία που οδήγησε έναν νέο άνθρωπο στο χώμα και τον συνομήλικό του δράστη στη φυλακή και στο φόντο μια νεαρή κοπέλα που ίσως δεν κατάλαβε ούτε η ίδια πώς δύο διαφορετικά σκηνικά ταυτίστηκαν και πνίγηκαν στο αίμα.

Μέσα από πληροφορίες, τη δικογραφία αλλά και μαρτυρίες προσώπων που γνώριζαν τον 33χρονο Μυκονιάτη που πάτησε τη σκανδάλη της καραμπίνας όσο και τον 34χρονο Αλβανό που τον φώναζαν με το ελληνικό όνομα «Γιάννης», αποκαλύπτεται η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη λίγο πριν από τις 6 το πρωί έξω από το μπαρ στην περιοχή Σκυλάμπελα Μυκόνου.

Ο «Γιάννης» διασκέδαζε μόνος του στο μπαρ και τύφλα στο μεθύσι τσακώθηκε με μια πρώην φίλη του για ασήμαντη αφορμή. Ο Θανάσης δεν ήταν στο μαγαζί. Προτού μπει, όμως, είδε την κοπέλα, με την οποία είχαν μια τυπική γνωριμία, να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και να κλαίει.

Ανθρώπινα, την πλησίασε και τη ρώτησε τι της είχε συμβεί. Για κακή τους τύχη, όμως, ο Αλβανός βγήκε από το μαγαζί, τους είδε να μιλάνε, φούντωσε και τότε… μίλησε το αλκοόλ. Απ’ ό,τι φαίνεται δράστης και θύμα είχαν μια απλή γνωριμία, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είναι γόνος γνωστής μυκονιάτικης οικογένειας που δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, ενώ το θύμα ζούσε για χρόνια στο Νησί των Ανέμων, δούλευε ως ηλεκτρολόγος και σιγά-σιγά άρχισε να στήνει και αυτός τις δικές του επιχειρήσεις.

Η κοπέλα προσπάθησε να μιλήσει στο «ΘΕΜΑ», όμως, τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα της: «Ακούστηκε ότι εγώ ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαι καμία πέτρα του σκανδάλου και ό,τι έγινε δεν έγινε για τα μάτια τα δικά μου. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είμαι σε σοκ και προσπαθώ να συνέλθω», είπε και στη συνέχεια κατέβασε το ακουστικό.
mykonos_dolofonia_in__1_
Ο 34χρονος Αλβανός υδραυλικός, γνωστός με το ελληνικό όνομα Γιάννης, τσακώθηκε μέσα στο after club της Μυκόνου με μια πρώην φίλη του, η οποία άρχισε να κλαίει. Οταν ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας προσπάθησε να την παρηγορήσει, ο Αλβανός φούντωσε και τότε «μίλησε» το αλκοόλ
Κλείσιμο

Το μοιραίο μπαρ

Τη ζεστή, σχεδόν ανοιξιάτικη νύχτα της 19ης Φεβρουαρίου το αφτεράδικο στη Μύκονο είχε αρκετό κόσμο που διασκέδαζε. Οι πληροφορίες λένε ότι ο 34χρονος Αλβανός, εκείνο το βράδυ, είχε καταναλώσει αρκετό οινόπνευμα και έβγαζε μια επιθετική συμπεριφορά χωρίς λόγο και αιτία.
Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και η καλλονή, μελαχρινή πρώην φίλη του που αποτέλεσε για εκείνον κόκκινο πανί. Η ίδια, μιλώντας στους αστυνομικούς, περιέγραψε το σκηνικό που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη της, δίνοντας με κάθε λεπτομέρεια τα όσα διαδραματίστηκαν. Οπως είπε, ο 34χρονος άρχισε ξαφνικά να της συμπεριφέρεται με πολύ άσχημο τρόπο.

Την ενοχλούσε, μιλούσε άσχημα και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα πιο επιθετικός, ολοένα πιο άγριος. Δίχως να υπολογίζει ότι υπήρχε κόσμος και πολλά μάτια παρακολουθούσαν ό,τι έκανε σε βάρος μιας γυναίκας, άρχισε να πετάει πάνω της νερό για να καταλήξει να τη λούζει με αναψυκτικά. Η νεαρή τον παρακάλεσε να σταματήσει, όμως εκείνος έδειχνε αποφασισμένος να συνεχίσει να ρεζιλεύει όχι μόνο την πρώην φίλη του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό μπροστά στους πελάτες που τον παρακολουθούσαν εμβρόντητοι.

Η ώρα είχε περάσει. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγα λεπτά μετά τις 5. Ο κόσμος στο μπαράκι της περιοχής Σκυλάμπελα είχε αρχίσει να αραιώνει και η κοπέλα βγήκε έξω από το κατάστημα να ηρεμήσει. Ηταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Ενα ράκος. Εκλαιγε με λυγμούς για όλα όσα είχε περάσει, όταν ο Θανάσης την πλησίασε και της ζήτησε να μάθει τι είχε συμβεί. Κι εκείνος είχε πιει αρκετό αλκοόλ, καθώς είχε περάσει ήδη από άλλα τρία μαγαζιά.
mykonos_dolofonia_in__2_
0 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, γόνος γνωστής μυκονιάτικης οικογένειας ξενοδόχων, πυροβόλησε υπό την επήρεια αλκοόλ με καραμπίνα και σκότωσε τον 34χρονο Αλβανό

Το φονικό

Και τότε ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για τους δύο άνδρες. Μέχρι που για τον έναν από αυτούς πάγωσε. Η κοπέλα περιέγραψε το σκηνικό που ακολούθησε από τη στιγμή που βγήκε έξω από το μπαρ και άρχισε να μιλάει με τον δράστη, μέχρι που τους είδε ο «θερμόαιμος» μεθυσμένος Αλβανός. Ο 33χρονος φέρεται να είπε πως όταν τους αντίκρισε να μιλάνε και να προσπαθεί -από καθαρά ανθρώπινο ενδιαφέρον- να την ηρεμήσει, έγινε το κακό. Του επιτέθηκε, τον γρονθοκόπησε και, όπως ήταν μεθυσμένοι και οι δύο, πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν να δέρνονται.

Κάποια στιγμή ο Μυκονιάτης, όπως έχει καταθέσει και ένας αυτόπτης μάρτυρας, πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του και ο Αλβανός τον ακολούθησε, προσπαθώντας να μπει μέσα για να συνεχίσει το άγριο σκηνικό, εκτοξεύοντας εναντίον του ύβρεις και απειλές. Αυτό που, όπως είπε ο δράστης, τον έκανε να χάσει τον έλεγχο, να θολώσει και να φτάσει στα άκρα, ήταν όσα είπε για την οικογένειά του. Οπως είπε στους αστυνομικούς, απείλησε ότι όχι μόνο θα σκοτώσει τον ίδιο, αλλά και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τότε, θολωμένος από το ποτό και κυριευμένος από την ένταση του άγριου σκηνικού αποφάσισε να λύσει μια για πάντα τις διαφορές του με τον «Γιάννη». Δύο χιλιόμετρα μακριά από το μπαρ βρίσκεται το σπίτι του. Βάζει μπρος και με χαμηλή ταχύτητα φτάνει σε αυτό, αρπάζει την καραμπίνα και τυφλωμένος από θυμό και δίψα για εκδίκηση μπαίνει τρεκλίζοντας στο αυτοκίνητο και κάνει την αντίστροφη διαδρομή.

Η ώρα ήταν 10 λεπτά πριν τις 6. Ο Θανάσης φτάνει και πάλι έξω από το μπαρ αρματωμένος και αποφασισμένος. Το μαγαζί έχει κλείσει και κανείς δεν βρίσκεται έξω από αυτό. Το επεισόδιο και ο τσαμπουκάς φαίνεται πως έχουν λήξει. Ωστόσο μια σύμπτωση ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί στο κακό. Ο 34χρονος από την Αλβανία βλέπει το αυτοκίνητο του Θανάση, τον φωνάζει και αποφασίζει να επιστρέψει για να συνεχίσει τον καβγά. Το τι συνέβη τα επόμενα δευτερόλεπτα το γνωρίζει μόνο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Οπως είπε στις Αρχές, είδε τον «Γιάννη» σε έξαλλη κατάσταση να έρχεται κατά πάνω του, να του φωνάζει και να τον απειλεί. Και τότε κάνει μια κίνηση που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Χωρίς να το σκεφτεί, σήκωσε την καραμπίνα, τον σημάδεψε στο κεφάλι και πίεσε τη σκανδάλη μια φορά. Τα σκάγια τίναξαν τα μυαλά του 34χρονου στον αέρα και το θύμα του Μυκονιάτη σωριάστηκε νεκρό στην άσφαλτο.

Η σύλληψη

Οπως είπε, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να περιπλανιέται στο νησί με τη ματωμένη καραμπίνα. Η Αστυνομία, που ενημερώθηκε για το φονικό, άρχισε να «χτενίζει» το νησί για να τον βρει. Μία ώρα αργότερα καλεί από το κινητό του τηλέφωνο τη δικηγόρο του Ελενα Καρύγιαννη και της εξηγεί τι έχει συμβεί. Μιλάει ακατάληπτα και είναι τύφλα στο μεθύσι. Στις 7.30 το πρωί της περασμένης Δευτέρας, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, εμφανίζεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου και παραδίνεται.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν στο αυτοκίνητο, εντοπίζουν το όπλο του εγκλήματος και το κατάσχουν. Για αρκετή ώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να μιλήσουν μαζί του, κάθε επικοινωνία, όμως, καθίσταται αδύνατη λόγω της μέθης του κατηγορούμενου. Λίγες ώρες αργότερα είπε τι έχει συμβεί και πήρε τον δρόμο αρχικά για τον ανακριτή και εν συνέχεια για τη φυλακή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν θέλουν να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση. Μόνο ότι ο εντολέας έχει μετανοήσει για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Καρύγιαννη. Την ίδια ώρα, μετά το φονικό που αναστάτωσε το κοσμοπολίτικο νησί, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς προσπαθεί, όπως λένε οι πληροφορίες, να καθησυχάσει τους κατοίκους κάνοντας λόγο για μεμονωμένο συμβάν και όχι για καθημερινότητα της Μυκόνου, υπενθυμίζοντας ότι κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των τουριστών.

elena_karagianni
Η δικηγόρος Ελενα Καρύγιαννη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης