Γήπεδα padel στη Λάρισα: «Μύθος ή πραγματικότητα» η επένδυση Ιμπραΐμοβιτς;

Γήπεδα padel στη Λάρισα: «Μύθος ή πραγματικότητα» η επένδυση Ιμπραΐμοβιτς;

Πού θα γίνουν γήπεδα padel στη χώρα - Οι εταιρείες που «τρέχουν» το project και πώς ενεπλάκη το όνομα του Σουηδού σούπερ σταρ της Μίλαν

zlatan_padel_arthro
Κάποτε κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο για να πικάρουν οι αντίπαλοι φίλαθλοι εκείνους της Λάρισας. Έλεγαν “γιατί δεν βάζουν οι παίκτες της Λάρισας, τα πόδια στη φωτιά”. Η απάντηση ήταν “για να μην λιώσει ο Βουτυρίτσας”. Παραφράζοντας το παραπάνω ανέκδοτο, μπορούμε να πούμε ότι στη “φωτιά” έβαζε τα πόδια του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος, παρά τα 41 του χρόνια, αγωνίζεται ακόμη στη Μίλαν.

Η αναφορά στον Ζλάταν δεν είναι τυχαία, μιας και τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του Σουηδού άσου έγινε «talk of the town» στον θεσσαλικό κάμπο, αφού δημοσιεύματα ήθελαν να επενδύει στη Λάρισα σε γήπεδα padel. Φήμες ήθελαν τους Λαρισαίους να ετοίμαζαν μεγάλη υποδοχή στον Ιμπραΐμοβιτς, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στα καφενεία της πόλης αποκάλυπταν κρυφούς πόθους να αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα και να την φέρει και πάλι στα σαλόνια της Super Leaque.

Οδυνηρό τέλος στα όποια όνειρα και φιλοδοξίες των Λαρισαίων να δουν τον Σουηδό θρύλο είτε ως επενδυτή είτε ως παίκτη, βάζει το email από την εταιρεία Padel Zenter -είναι η εταιρεία που δημιούργησε στη Σουηδία ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Εκπρόσωπός της, απαντώντας στην ερώτηση του «ΘΕΜΑτος» εάν όντως ισχύει η είδηση ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής ετοιμάζεται να επενδύσει σε γήπεδα Padel στη Λάρισα. «Δεν πρόκειται να ανοίξει το Padel Zenter στην Ελλάδα» ήταν η κατηγορηματική απάντηση της εκπροσώπου της σουηδικής εταιρείας. Πώς όμως μπλέχτηκε το όνομα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τη Λάρισα και τα γήπεδα Padel;

padel_larisa
Έτσι θα είναι οι εγκαταστάσεις στη Λάρισα


Επένδυση σε γήπεδα Padel στη Λάρισα θα γίνει και μάλιστα από τις πιο μεγάλες -καθώς αφορά και άλλες τρεις μεγάλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Απλά, δεν υπάρχει καμία σχέση με την εταιρεία που έχει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ισπανοσουηδική σύμπραξη έχει ήδη βρει χώρους και προχωρά σε ενοικιάσεις και αγορές, προκειμένου να δημιουργήσει γήπεδα Padel. Πρόκειται για ένα μεγάλο project, που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται στην Ελλάδα μεταξύ της ισπανικής εταιρείας Padel Galis και της World Padel Tour (WPT) για την κατασκευή 53 γηπέδων Padel.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους επικεφαλής, εκτός από δυο Έλληνες από τη βόρεια Ελλάδα, υπάρχει και ένας Σουηδός, κάτι που στους πολλούς έφερε στο μυαλό τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος με την εταιρεία του έχει μπει πολύ δυνατά στο συγκεκριμένο άθλημα. Η μεγάλη επένδυση θα γίνει σε Λάρισα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Αττική.

Στη Λάρισα έχει ήδη βρεθεί ο χώρος, ο οποίος νοικιάστηκε για αρκετά χρόνια από γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της “αρχόντισσας” του Κάμπου. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 13 στρεμμάτων, κοντά στον Πηνειό -εκεί όπου υπήρχε το γνωστό μπουζουκτσίδικο “Χίλια Χείλια”. Σε αυτή την έκταση αναμένεται να δημιουργηθεί Αθλητικό Κέντρο Padel με 18 γήπεδα. Στα Ιωάννινα θα φτιαχτούν 8 γήπεδα, στη Θεσσαλονίκη εδώ και τρεις μήνες έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί ώστε να γίνουν 22 γήπεδα padel σε περιοχή κοντά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, στον Άγιο Στέφανο Αττικής θα γίνουν 8 γήπεδα και άλλα 15 θα γίνουν στην Παλλήνη.

padel_agios_stefanos
Έτσι θα είναι οι εγκαταστάσεις στον Άγιο Στέφανο


Η εταιρεία που φάινεται να “τρέχει” το μεγαλόπνο project είναι η Superior Padel Hellas, η οποία ανήκει στη Σουηδική WPT, η οποία με τη σειρά της είναι στρατηγικός συνεργάτης με την ισπανική Padel Galis. “Πράγματι μια σουηδική εταιρεία έχει σαν project να κάνει γήπεδα Padel σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα. Στη Λάρισα ενοικίασε χώρο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τένις και σκουός και έχει μεγάλη ανταπόκριση σε ηλικίες άνω των 30 ετών. Μπορούμε να πούμε είναι αρκετά εθιστικό και η μεγάλη ανάπτυξή του ξεκίνησε από την περίοδο της καραντίνας, όταν είχαν απαγορευτεί τα ομαδικά αθλήματα. Θεωρούμε ότι αυτή η επένδυση θα βοηθήσει και στον ανταγωνισμό, αλλά θα κάνει και περισσότερο κόσμο να ασχοληθούν με το σπορ” ανέφερε στο ΘΕΜΑ ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας.

Περισσότερα στοιχεία για την “τρέλα” του Padel tennis δίνει στο ΘΕΜΑ ο κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπόπουλος, ιδιοκτήτης του FairPlay tennis-padel club, που είναι ο πρώτος μαζί με τους συνεργάτες του που δημιούργησαν, πριν από περίπου πέντε χρόνια, τα πρώτα γήπεδα padel στη Θεσσαλονίκη. “Το padel είναι διαδεδομένο σε αρκετές χώρες, απλά στην Ελλάδα το μάθαμε τα τελευταία χρόνια. Το padel ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια από την Αργεντινή, όπου άρχισαν να δημιουργούνται και οι πρώτοι χώροι. Στη συνέχεια το λάτρεψαν οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί. Τα γήπεδα σε Γαλλία και Ιταλία έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Στην Αργεντινή των περίπου 60 εκατ. κατοίκων υπάρχουν πάνω από 8 εκατ. εγγεγραμμένοι παίκτες, μιλάμε για τεράστιο νούμερο".

padel_pallini
Έτσι θα είναι οι εγκαταστάσεις στην Παλλήνη


"Η επόμενη χώρα είναι η Ισπανία, που έχει πάρα πολλά γήπεδα. Στην Ισπανία, αν κάθε χρόνο πωλούνται 200 χιλιάδες ρακέτες τένις, αυτή την στιγμή οι πωλήσεις των ρακετών padel φτάνουν το 1,5 εκατ. Το τένις βοηθάει σίγουρα, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο για να παίξεις padel -έχει άλλη λογική. Κάποια χτυπήματα μοιάζουν, ωστόσο έχει άλλη τεχνική. Στο τένις το γήπεδο έχει διαστάσεις 8,5Χ22 και στο padel οι δύο παίκτες μαζί κινούνται σε έναν χώρο 10Χ10, όταν συνολικά το γήπεδο είναι 10Χ20. Οι συνθέσεις των παικτών είναι ελεύθερη, συνήθως υπάρχουν δυο παίκτες από κάθε πλευρά που παίζουν στην ίδια ευθεία κι όχι ο ένας μπροστά κι ο άλλος πίσω όπως στο ομαδικό τένις".

Στη Σουηδία, η οποία και αυτή μια χώρα σε ανάπτυξη του αθλήματος, την πρωτοκαθεδρία έχει η Padel Zenter του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Τόμας Σάντστρομ με γήπεδα σε πέντε πόλεις της Σουηδίας, ενώ φέτος αναμένται να δημιουργήσει κέντρο Padel στο Μιλάνο. "Στην Ελλάδα το πρώτο padel γήπεδο φτιάχτηκε στον Άλιμο. Είναι ένα άθλημα το οποίο άρχισε να διαδίδεται από την περίοδο της καραντίνας και μετά. Το μοναδικό άθλημα που επιτρεπόταν την περίοδο εκείνη ήταν το τένις, με αποτέλεσμα και το padel, γιατί μπορούσε να ασχοληθεί μαζί του και ο πιο αρχάριος. Έτσι άρχισαν να γίνονται και να συνεχίζουν να φτιάχνονται πολλοί χώροι. Αυτή την στιγμή υπάρχουν γήπεδα εκτός από την Αθήνα σε Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Σέρρες".

padel_thessaloniki
Έτσι θα είναι οι εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη


"Είμαι σίγουρος πως το padel θα έχει μέλλον στην χώρα μας. Είναι εύκολο άθλημα που μπορεί να αγαπηθεί από τον Έλληνα και του ταιριάζει πολύ, μας ευνοούν οι καλές καιρικές συνθήκες που έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου. Ο Έλληνας κάπως βαριέται να μάθει όλους αυτούς τους κανόνες του τένις, οπότε το padel του είναι πιο εύκολο, επίσης είναι και ανταγωνιστικό που και αυτό μας αρέσει. Ο Έλληνας μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει. Εύχομαι όλοι αυτοί οι χώροι που βρίσκονται στα σχέδια να γίνουν και να καταφέρουμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα να διοργανώσουμε κάποιο τουρνουά padel ώστε να προσελκύσουμε κόσμο και αθλητές από όλο τον κόσμο. Χώρες που σήμερα θεωρούνται σταθμοί, όπως η Ισπανία -κάπως έτσι τα κατάφερε” αναφέρει ο κ. Μπαρμπόπουλος.

Το Padel εφευρέθηκε στο Μεξικό από τον Ενρίκε Κορκουέρα το 1969, και σήμερα απασχολεί εκατομμύρια κόσμου. Η ανάπτυξή του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και από τους Σαουδάραβες κροίσους. Εδώ και ενάμιση χρόνο ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, έχει κάνει δικό tour -το Premier Padel Tour. Διοργάνωσε ένα τουρνούα και με τεράστια έπαθλα προσέλκυσε όλους τους μεγάλους παίκτες του padel. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δυο tour που διοργανώνονται κάθε χρόνο και στα οποία συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές.

padel_ioannina
Έτσι θα είναι οι εγκαταστάσεις στα Ιωάννινα


Επίσης με το άθλημα αυτό ασχολούνται πολλά αστέρια της στρογγυλής θεάς, που, όταν σταματούν την καριέρα τους, αναζητούν τρόπους άθλησης. Ο Κάρλες Πουγιόλ πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ο Φραντσέσκο Τότι, ο Πάτρικ Κλάιφερτ, Ζινεντίν Ζιντάν είναι μερικοί, διάσημοι ποδοσφαιριστές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ.

Και για όσους αναρωτιούνται τι είναι το padel, η Wikipedia μας ενημερώνει ότι είναι άθλημα με ρακέτα που συνήθως παίζεται σε ζευγάρια σε κλειστό γήπεδο ελαφρώς μικρότερο από ένα διπλό γήπεδο τένις. Το σκορ μετριέται το ίδιο με το κανονικό τένις και οι μπάλες που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες, αλλά με λίγο λιγότερη πίεση. Οι κύριες διαφορές είναι ότι το γήπεδο έχει τοίχους και οι μπάλες μπορούν να παιχτούν πάνω τους με παρόμοιο τρόπο με το σκουός.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο πατέρας του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε την 5χρονη στο Ζεφύρι

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου, λέει ο Πιερρακάκης

«Βούλιαξε» από κόσμο η Πάτρα στη χθεσινή παρέλαση - Το αδιαχώρητο στους δρόμους μέχρι πρωίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης