Αχαΐα: Άνοιξαν e-shop και πωλούσαν «μαϊμού» εργαλεία γνωστών εταιρειών

Αχαΐα: Άνοιξαν e-shop και πωλούσαν «μαϊμού» εργαλεία γνωστών εταιρειών

Η απάτη αποκαλύφθηκε από έναν Χανιώτη επαγγελματία

Xania-katsavidia-maimou
Χάρη σε έναν Χανιώτη επαγγελματία, αποκαλύφθηκε η οργανωμένη απάτη που είχαν στήσει δυο Ρομά από την Αχαΐα, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδα για ηλεκτρονικές αγορές, μέσω της οποίας διέθεταν προς πώληση «μαϊμού» εργαλεία με τις φίρμες επώνυμων εταιρειών που εισήγαν από την Βουλγαρία.

Η απάτη εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Κισσάμου στα Χανιά, όταν το θύμα τους ενημέρωσε για την διαδικτυακή αγορά ηλεκτρικών εργαλείων χειρός που έκανε μέσω το e-shop. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο, παρέλαβε μέσω μεταφορικής εταιρείας τα εργαλεία που είχε παραγγείλει, καταβάλλοντας 297,80 ευρώ. Όμως, διαπίστωσε ότι ήταν απομιμήσεις, που δεν είχαν καμία σχέση με τα προϊόντα της επώνυμης εταιρείας, ενώ δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα φορολογικά έγγραφα.

Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο Ρομά, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που είχαν συστήσει την ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Οι αστυνομικοί του τμήματος Κίσσαμου ζήτησαν από τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας να ερευνήσουν τα σπίτια και τους επαγγελματικούς και αποθηκευτικούς χώρους των δραστών στην περιοχή της Κάτω Αχαγιάς.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων που ήταν απομιμήσεις των επώνυμων εταιρειών και προορίζονταν προς πώληση ως γνήσια μέσω του διαδικτύου, καθώς και διάφορα παραστατικά έγγραφα σχετικά με την παράνομη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Στους χώρους που ερευνήθηκαν συνελήφθη η γυναίκα που κατηγορείται για απάτη μέσω διαδικτύου, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί φορολογίας, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον συνεργό της που δεν εντοπίστηκε. Το ποσό που είχε καταβάλει το θύμα δεσμεύτηκε προτού το εισπράξουν οι δράστες και θα του αποδοθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Πού θα δούμε βροχές

Υπόθεση Μαντλίν: Τα τρία επίθετα της Πολωνής, η ροζ σελίδα και η άρνηση της οικογένειας να κάνει τεστ DNA

Ειδικό δικαστήριο: Δυο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης