Χαλκιδική: Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι με πολλά χρήματα και το παρέδωσαν
Οι μαθητές βρήκαν το πορτοφόλι έξω από το προαύλιο του σχολείου
Μάνος Τσαγκαράκης
Μαθήματα τιμιότητας και αξιοπρέπειας παρέδωσαν δυο ανήλικοι μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου στη Χαλκιδική, οι οποίοι την ώρα που σχολούσαν βρήκαν έξω από το προαύλιο του σχολείου ένα πορτοφόλι που περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν.
Τα δυο παιδιά δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό να κρατήσουν τα πολλά χρήματα που υπήρχαν μέσα στο πορτοφόλι, αλλά έτρεξαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας και το παρέδωσαν δηλώνοντας πού το βρήκαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πολύ γρήγορα τον κάτοχό του, καθώς στο πορτοφόλι υπήρχε και η ταυτότητά του και τον ειδοποίησαν να το παραλάβει.
Η καλή πράξη των δυο παιδιών έγινε δεκτή με επιδοκιμασίες από την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Αρναίας, η διευθύντρια του οποίου τους συνεχάρη για την εντιμότητά τους και ευχήθηκε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι