Στην Αθήνα ο Ομπάμα τον Ιούνιο - Θα συμμετάσχει σε συνέδριο στο Σταύρος Νιάρχος

Στην Αθήνα ο Ομπάμα τον Ιούνιο - Θα συμμετάσχει σε συνέδριο στο Σταύρος Νιάρχος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντήσει τους 105 «ηγέτες» που επιλέχθηκαν από το Ίδρυμα Ομπάμα

obama-niarxos
Τη συμμετοχή του Μπαράκ Ομπάμα στο SNF Nostos Conference, τον Ιούνιο του 2023, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Στο φετινό SNF Nostos Conference, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το ίδρυμα Ομπάμα ανακοίνωσε μια νέα τάξη 105 αναδυόμενων αλλαγών από την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό και την Ευρώπη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ηγετών του Ιδρύματος.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν από μια ανταγωνιστική ομάδα περισσότερων από 4.000 υποψηφίων, που αποτελούν τρεις περιφερειακές ομάδες 35 μελών
. Μαζί, αυτοί οι «Ηγέτες του Ομπάμα» αντιπροσωπεύουν 75 έθνη και εδάφη και εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής κρίσης, της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, της διαφορετικότητας και της φυλετικής υπεράσπισης και των δικαιωμάτων των προσφύγων και των αναπηριών.

Τον Ιούνιο, το πρόγραμμα θα κορυφωθεί σε μια προσωπική συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα στην Αθήνα, Ελλάδα, όπου θα συγκεντρωθούν και οι 105 ηγέτες του Ομπάμα. Το συνέδριο Leaders θα είναι μια ευκαιρία για τους δημιουργούς αλλαγής να ολοκληρώσουν το εξάμηνο ταξίδι ανάπτυξης ηγεσίας, να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ κοόρτης και να αποφοιτήσουν στο Δίκτυο Ηγεσίας του Ιδρύματος Obama, την κοινότητά μας των αποφοίτων του παγκόσμιου προγράμματος.

Ο Ομπάμα σε δήλωσή του αναφέρει: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τους απίστευτους ηγέτες με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω αυτή τη νέα τάξη στην κοινότητά μας των αλλαγών. Αυτοί οι ηγέτες έχουν ήδη επιδείξει αξιοσημείωτο θάρρος και αφοσίωση και στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να κάνουν ακόμη περισσότερα. Από επιχειρηματίες και εκπαιδευτικούς έως μη κερδοσκοπικούς ηγέτες και οργανωτές βάσης, καθένας από αυτούς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός πιο ισχυρού, πιο βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου. Ανυπομονώ να βρεθώ μαζί με αυτούς τους νέους Ηγέτες στην Αθήνα τον Ιούνιο, να ακούσω για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να μάθω περισσότερα για το πώς μετατρέπουν την ελπίδα τους σε πράξη».

Το πρόγραμμα Ηγετών του Ιδρύματος Ομπάμα, το οποίο ξεκίνησε το 2018, επιδιώκει να ενδυναμώσει τους αναδυόμενους ηγέτες να επιταχύνουν τη θετική και διαρκή αλλαγή στις κοινότητές τους, τις περιοχές τους και σε όλο τον κόσμο.

Announcing the new class of 105 Obama Foundation Leaders


Το πρόγραμμα προσφέρει στους Leaders οικοδόμηση πρακτικών δεξιοτήτων για κοινωνική αλλαγή, καθοδήγηση ηγεσίας, συζήτηση κρίσιμων θεμάτων και υποστήριξη μικρών ομάδων. Σε εβδομαδιαίες συνεδρίες, οι ηγέτες του Ομπάμα φέρνουν διαφορετικές ιδέες και εμπειρίες ζωής στις αντίστοιχες περιφερειακές ομάδες τους, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και παρακινούν ο ένας τον άλλον να εμβαθύνουν τον αντίκτυπο της δουλειάς τους.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

«Με ιδιαίτερη χαρά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Οbama στο SNF Nostos Conference, τον Ιούνιο του 2023. Στο φετινό SNF Nostos Conference, ο Barack Obama θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του SNF Nostos Conference που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία, και πρόκειται να αγγίξει μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, όπως την επιδημία της μοναξιάς, την επίδραση της βίας στους νέους, τη σχέση μεταξύ πίστης και ψυχικής υγείας, καθώς και το μέλλον στον τομέα ανάπτυξης θεραπειών ψυχικής υγείας.

Όπως αναφέρει το Obama Foundation σε χθεσινή ανακοίνωσή του: "Τον Ιούνιο 2023, το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Obama και των 105 Obama Leaders, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση του συνεδρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής των συμμετεχόντων του προγράμματος, με σκοπό την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κλάδους, και να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα ως μέλη του διεθνούς δικτύου ηγετών του Obama Foundation. Kατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Barack Obama, θα συμμετάσχει στο SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)".

Το ΙΣΝ έχει υπερήφανα υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Obama Presidential Center στο Σικάγο στις ΗΠΑ, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος Obama Foundation Leaders (περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα).

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μέρος του SNF Nostos που διοργανώνεται από το ΙΣΝ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, από τις 20 – 23 Ιουνίου. Η ανοιχτή προς όλους διοργάνωση περιλαμβάνει τους Διαλόγους του ΙΣΝ, το SNF Nostos Run, και συναυλίες με διεθνείς καλλιτέχνες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Οbama επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική, αξέχαστη ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος.

Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας σε αυτή και σε άλλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις του SNF Nostos Conference. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!».Ειδήσεις σήμερα:

Τα εννέα στοιχεία που «έκαψαν» τον γιο για τη δολοφονία του πατέρα του στη Ρόδο

Αλβανοί τσακώθηκαν σε καφετέρια, πυροβόλησαν και σκότωσαν πελάτη

Το ρομάντζο της Βανδή με τον Μπισμπίκη: Οι υπέρ, οι κατά και η... πρώην
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης