Αναχωρεί αύριο από τη Λέσβο για την Τουρκία η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Προσκόπους

Αναχωρεί αύριο από τη Λέσβο για την Τουρκία η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Προσκόπους

Πάνω από 180 κούτες φορτώνονται στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλί  

tourkia_seismos5
Περισσότερες από 180 κούτες με κάθε λογής πολύ χρήσιμη βοήθεια φορτώνονται στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί και αύριο Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα παραδοθούν από βαθμοφόρους Προσκόπους της Λέσβου που θα συνοδεύσουν τη αποστολή, στις τοπικές αρχές του Αϊβαλιού. Προκειμένου με ασφάλεια να παραδοθούν στους συνανθρώπους μας που έχουν δοκιμαστεί και χρειάζονται τη στήριξη μας.

Σχεδόν 150 κούτες με υλικά που συγκέντρωσαν οι Πρόσκοποι της Αττικής, οκτώ παλέτες περίπου 20 κυβικών μέτρων συνολικά, έφθασαν σήμερα στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής με τη συνδρομή της Attica group και ενώθηκαν με την ανθρωπιστική βοήθεια που σε λίγες μέρες συγκέντρωσαν τα Προσκοπικά Συστήματα της Λέσβου.

Οι Πρόσκοποι ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση της πρώτης αποστολής, την Attica group, το Σωματείο Λιμενεργατών Μυτιλήνης για την φορτοεκφόρτωση της, την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, την οργάνωση WWBT Hellas και τον παλιό πρόσκοπο Σταύρο Μυρογιάννη για την άμεση παραχώρηση μεταφορικών μέσων, το πρακτορείο Fotis Tours και τέλος τη Jale Lines για τη δωρεάν μεταφορά όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ας σημειωθεί ότι κατά την πρώτη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αθήνα επισκέφθηκε την έδρα τής παλιότερης και μεγαλύτερης εθελοντικής οργάνωσης νέων στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος και συνεχάρη τους Προσκόπους για την πρωτοβουλία τους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ενώ η συνεχιζόμενη μέχρι την Παρασκευή συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Προσκόπους της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί οδικώς στους Προσκόπους της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν έτοιμος να πατήσει το κουμπί της νέας επίθεσης στην Ουκρανία - Συγκεντρώνει στα σύνορα μαχητικά αεροσκάφη

Αφροδισιολόγος στο «Συγγρός» ο 65χρονος που συνελήφθη - Έκλεινε στη 12χρονη ραντεβού στο ιατρείο του

Κούρδοι πέταξαν τρικάκια στο Ευρωκοινοβούλιο - Εκκενώθηκε η ολομέλεια, φυγάδευσαν την Μετσόλα (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης