Σεισμός στην Τουρκία: Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Κωνσταντινούπολη - Βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Κωνσταντινούπολη - Βίντεο

«Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που έζησε η ομάδα, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη» ανέφερε ο διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ

elliniki_omada_diasosis_arthro
Το δρόμο της επιστροφής παίρνουν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που βρέθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διευθυντης Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, η ομάδα των Ελλήνων διασωστών που επιχειρούσε στην περιοχή των φονικών σεισμών της Τουρκίας για να σώσει ανθρώπινες ζωές, αναμένεται να φτάσει το βράδυ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Οι εθελοντές διασώστες βρίσκονται αυτήν την ώρα στην Κωνσταντινούπολη και πλήθος κόσμου τους υποδέχθηκε σαν ήρωες και ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις τους αντίκρισε.



Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το βίντεο που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η ΕΟΔ και αποτυπώνει τις στιγμές που βίωσαν οι εθελοντές το πρωί της Τετάρτης. «Αυτές ακριβώς είναι οι στιγμές που τα σύνορα παύουν να χωρίζουν τους ανθρώπους», γράφουν στη λεζάντα οι διασώστες.

«Οι άνθρωποί μας συνάντησαν εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης απο Τούρκους πολίτες για το έργο που προσφέραμε στη χώρα. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, όμως ξεπεράσαμε ακόμα και τις δυνατότητες μας», αναφέρει ο κ. Λιάμος.

«Βρεθήκαμε για 4 μέρες στο πεδίο και ελέγξαμε 13 πολυώροφα κτίρια. Εμείς επιχειρήσαμε αποκλειστικά για εντοπισμό επιζώντων σε αυτά. Ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός καθώς έπρεπε να βρίσκουμε ενδείξης ζωής. Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που έζησε η ομάδα. Στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν εκεί», σημειώνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν έτοιμος να πατήσει το κουμπί της νέας επίθεσης στην Ουκρανία - Συγκεντρώνει στα σύνορα μαχητικά αεροσκάφη

Αφροδισιολόγος στο «Συγγρός» ο 65χρονος που συνελήφθη - Έκλεινε στη 12χρονη ραντεβού στο ιατρείο του

Κούρδοι πέταξαν τρικάκια στο Ευρωκοινοβούλιο - Εκκενώθηκε η ολομέλεια, φυγάδευσαν την Μετσόλα (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης