Κέρκυρα: Συνελήφθη 64χρονος που είχε στραγγαλίσει την 93χρονη μητέρα του τον Αύγουστο

Κέρκυρα: Συνελήφθη 64χρονος που είχε στραγγαλίσει την 93χρονη μητέρα του τον Αύγουστο

Κατά την προανάκριση, υπήρχαν ενδείξεις για ενοχή του 64χρονου, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά - Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

xeiropedes_andras_arthro
Ο ίδιος της ο γιος ήταν αυτός που δολοφόνησε μέσα στο σπίτι της στην πόλη της Κέρκυρας μια 93χρονη, που είχε βρεθεί νεκρή στις 28 Αυγούστου του 2021! Ο μητροκτόνος αποκαλύφθηκε χάρη στο γενετικό υλικό του, που βρέθηκε σε ένα χειρουργικό γάντι το οποίο είχε χρησιμοποιήσει.

Από την αρχή οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της άτυχης ηλικιωμένης, ενώ στις καταθέσεις που είχε δώσει ο 64χρονος γιος του θύματος στο πλαίσιο της προανάκρισης που είχε διενεργηθεί από την Ασφάλεια είχε υποπέσει σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να θεωρηθεί βασικός ύποπτος.

Μετά την εργαστηριακή αξιοποίηση των ευρημάτων που είχαν βρεθεί στο σπίτι της δολοφονημένης γυναίκας, ο ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του 64χρονου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος. Το πρωί της Τρίτης, δράστης ο συνελήφθη στο σπίτι του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «η σύλληψη του 64χρονου, πραγματοποιήθηκε δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, κατόπιν προανάκρισης που είχε διενεργηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν εργαστηριακά δεδομένα και συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και κρατείται σε ψυχιατρική δομή».


Ειδήσεις σήμερα:

«Μας συγκλόνισαν οι φωνές των θαμμένων ζωντανών» - Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μίλησαν για όσα βίωσαν

Tέλος στα ΙΧ με βενζίνη και diesel από το 2035, ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

«Ο γιος μου το έκανε» λέει γυναίκα για την αρπαγή της 12χρονης στα Πατήσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης