Με ελληνική υπογραφή το πρώτο διαδικτυακό «avatar» πανεπιστήμιο

Με ελληνική υπογραφή το πρώτο διαδικτυακό «avatar» πανεπιστήμιο

Άνοιξε τις ψηφιακές πύλες της η πλατφόρμα Heptapolis Avatar e-learning, ένα ψηφιακό διαδικτυακό Κέντρο Μαθήσεως, Πανεπιστημιακού τύπου, των έργων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας άλλα και έργων ξένων, μεγάλων επιστημόνων και εκπαιδευτών

avatar
Πριν από πέντε περίπου χρόνια τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ-Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο, αποφάσισαν την οργάνωση και πραγματοποίηση ενός μεγαλόπνοου εκπαιδευτικού σχεδίου.

Να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα ψηφιακό διαδικτυακό Κέντρο Μαθήσεως, Πανεπιστημιακού τύπου, των έργων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας άλλα και έργων ξένων, μεγάλων επιστημόνων και εκπαιδευτών, υπό τον γενικό τίτλο: HEPTAPOLIS - AVATAR - E - LEARNING.

Μια ομάδα 70 περίπου καθηγητών και ακαδημαϊκών, εγνωσμένης αξίας, από την Ελλάδα και μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και διδασκάλων από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ρωσία απετέλεσαν τον δυναμικό πυρήνα επιλογής αρίστων μαθημάτων.

Σήμερα, σε γλώσσα ελληνική και αγγλική, η πλατφόρμα Heptapolis Avatar e-learning, σε σύνολο περίπου 200 μαθημάτων, άνοιξε τις ψηφιακές πύλες της με ύλη εκπαιδευτική, εικονογραφημένη, καθώς και video-μαθήματα, που θα γοητεύσουν μαθητές, σπουδαστές και διδασκάλους, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της εταιρείας Heptapolis-Τριλογία Α.Μ.Κ.Ε κ. Παύλος Πισάνος και η αντιπρόεδρος Δρ. Ευαγγελία Δανιήλ, παρουσίασαν σε μια ειδική συγκέντρωση στο Π. Ψυχικό, σε πλήθος καθηγητών, επιστημόνων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, ένα μεγάλο μέρος από τους τίτλους των μαθημάτων του Avatar e-learning, αναλύοντας τους τρόπους επικοινωνίας με τους υποψήφιους σπουδαστές, το διαμορφούμενο ερωτηματολόγιο κάθε μαθήματος, τους ψηφιακούς τρόπους βαθμολόγησης για κάθε σπουδαστή και την απονομή Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, από την Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμβεμβλημένου με την Εταιρεία Heptapolis-Τριλογία Α.Μ.Κ.Ε

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε το ψηφιακό video-έργο κλασικής παιδείας σε 3D Avatar εκτέλεση «Πλάτωνος Κρίτων», γυρισμένο ολόκληρο στην φυλακή του Σωκράτη, με πιστή απόδοση των πλατωνικών διαλόγων και ολοκληρωμένη την παρουσία του Σωκράτη και του Κρίτωνα σε ψηφιακές μορφές.

Μεγάλο, ενδιαφέρον, επίσης, δημιούργησε η αναφορά του καθηγητή Αστροφυσικής και Φυσικής του Διαστήματος κ. Ξενοφώντα Μουσά, ο οποίος αναφέρθηκε στην «Ακαδημία της Σελήνης», που δημιουργήθηκε από τεχνικούς του 3D, οι οποίοι κατασκεύασαν ψηφιακά στη Σελήνη, μέσα σε έναν κρυστάλλινο θόλο, ένα Πανεπιστημιακό Κέντρο, μέσα στο οποίο ο κ. Μουσάς θα εκπαιδεύει κάθε ενδιαφερόμενο, σε ένα σύνολο 26 ωριαίων μαθημάτων Αστροφυσικής.

avatar_pissanos
Ομιλία του Παύλου Πισάνου
avatar_pissanos_karydas
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ στο Βόρειο Τομέα Αττικής, κ. Φώτης Καρύδας, συνομιλεί με τον κ. Παύλο Πισάνο
avatar_siskos
Από δεξιά προς αριστερά, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, Μιχαήλ Πουλαντζάς, στο κέντρο ο κ. Παύλος Πισάνος και ο καθηγητής Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Σίσκος


Κλείσιμο
Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Παύλος Πισάνος, για το Avatar e-learning χρειάστηκαν χρόνια σκληρής δουλειάς προκειμένου να ολοκληρωθεί και να έχει μια σύγχρονη εικόνα για τον διαδικτυακό επισκέπτη:

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος;

Πρωταρχικό ενδιαφέρον όλων των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ είναι να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό διαδικτυακό φορέα στα βασικά μαθήματα των Φιλοσόφων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, σε γλώσσες, όχι μόνον Ελληνική και Αγγλική άλλα και πολλές άλλες, μεταδίδοντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα, και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί και πάλι στα Γράμματα, τις Τέχνες και τις Επιστήμες, μεταδίδοντας τα μηνύματα των μεγάλων Φιλοσόφων του κόσμου, ψηφιακά, μέσω του Internet στους υποψήφιους εκπαιδευομένους.

Μπορείτε να αναφερθείτε σε μερικούς από τους Φιλοσόφους που θα εμφανίσετε τα έργα τους στο Avatar e-learning;

Αρχίζοντας από την προσωκρατική Φιλοσοφία, θα αξιοποιήσουμε τους Υλοζωιστές της Σχολής της Μιλήτου με έργα του Θαλή, του Αναξίμανδρου και του Αναξιμένη.

Σε συνέχεια προγραμματίσαμε και ήδη είναι έτοιμα έργα του Πυθαγόρα.

Ακολουθούν οι Ελεάτες με πρωταγωνιστή τον Ξενοφάνη και σε συνέχεια τον Παρμενίδη, τον Ζήνωνα, τον Ηράκλειτο, τον Εμπεδοκλή και τον Αναξαγόρα.

Για την Ατομική Θεωρία εργαζόμαστε στα έργα του Λεύκιππου και του Δημόκριτου.

Ακολουθεί η Αττική Φιλοσοφία, ξεκινώντας με τους Σοφιστές με βασικό διδάσκαλο τον Πρωταγόρα.

Ο Σωκράτης; Αναφέρεσθε στον Σωκράτη;

Εδώ, αρχίζει η εποχή του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τα πλέον χρήσιμα έργα τους, πολλά από τα όποια είναι ήδη έτοιμα.

Ολοκληρώνουμε με την εργογραφία των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων, την Στωική Φιλοσοφία με τον Ζήνωνα, την φιλοσοφία επίσης του Επικούρου... κάνουμε αναφορές στον Σκεπτικισμό, σε συνέχεια με τον Εκλεκτισμό και κλείνουμε με τον Νεοπλατωνισμό, αναφερόμενοι στα θαυμάσια έργα του Πλωτίνου που περιγράφουν το Ενα, το Νού και την Ψυχή.

Τα έργα του Ομήρου, περιλαμβάνονται;

Ασφαλώς! Έχουν ενταχθεί και η Οδύσσεια και η Ιλιάδα!

Όλα αυτά τα έργα είναι ήδη έτοιμα;

Όχι! Ένα μεγάλο μέρος των έργων υπάρχει ήδη έτοιμο σε γλώσσα Ελληνική που μεταφράζεται και στην Αγγλική. Το σύνολο της Ελληνικής Γραμματείας είναι τεράστιο. Θα εργασθούν πολλά χρόνια ακόμη οι εκλεκτοί συνεργάτες μου.

Από έργα ξένων Διδάσκαλων? Μπορεί κάποιος να αναφερθεί;

Ασφαλώς. Είναι επίσης έτοιμα μαθήματα όπως του Heisenberg, του Penrose, του Einstein, του Leonardo Da Vinci, του Talkott Parsons, Norbert Wiener και πολλών άλλων.

Οι τιμές των μαθημάτων είναι προσιτές;

Νομίζω ότι είναι, σε σχέση με μαθήματα ψηφιακά των ξένων Πανεπιστημίων, εξαιρετικά προσιτές και για τους Έλληνες άλλα και για τους ξένους ενδιαφερόμενους.

Χορηγίες μαθημάτων, θα γίνουν από το Avatar e-learning;

Θα χορηγήσουμε μαθήματα σε Ιδρύματα που φοιτούν παιδιά, καθώς και σε οικογένειες μεσηλίκων η και προχωρημένης ηλικίας που θα μας το ζητήσουν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σχεδίου «Διά Βίου Μάθησης».

Θα επιδιώξουμε επίσης να χορηγήσουμε μαθήματα σε φυλακισμένους, στους οποίους θα δώσουμε και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης ,εντελώς δωρεάν, για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην αποφυλάκισή τους για το αίτημα εργασίας στην επανένταξη της κοινωνίας.

Πληροφορήθηκα ότι σκέπτεστε να προσφέρετε στους βουλευτές της Ελληνικής Βουλής, κάποιο μάθημα, ειδικά για τους πολιτικούς της εποχής μας;

Σύντομα, οι 300 της Βουλής, θα λάβουν στα e-mail τους, δώρο από το Avatar e-learning τα «Πολιτικά του Αριστοτέλους». Θεωρώ ότι θα τους είναι εξαιρετικά χρήσιμο γιατί, διαμορφώνει αυτό το έργο μια ολιστική πληρότητα στον τρόπο λειτουργίας της «πολιτικής σκέψης», ειδικά σε αυτή την περίοδο.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, που στοχεύετε με το Avatar;

Πιστεύω κατ΄αρχήν ότι, μέχρι σήμερα, κόστισε πολλά χρήματα.

Θέλετε, πρώτα από όλα να τα πάρετε πίσω;

Όχι! Στο ποσοστό του 100% των χρημάτων που θα εισπράττονται, θα πληρώνονται πρώτα οι καθηγητές και το τεχνικό προσωπικό και, στο ποσοστό που θα περισσεύει, πιστεύω πάνω από το 50%, θα πηγαίνει στα έργα της HEPTAPOLIS-Τριλογία που θα πραγματοποιούνται στην περιοχή της Δεσφίνας, στον Δήμο των Δελφών. Με λίγα λόγια το Avatar e-learning θα καταστεί Μέγας χορηγός στα έργα Heptapolis-Τριλογία για όσο χρόνο αυτά διαρκέσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το avatar-e-learning.com



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν τον θεσμικό κύκλο, ο λαός ψηφίζει αντιπροσώπους, όχι απεργούς

Φόβους για «χιλιάδες νεκρά παιδιά» σε Τουρκία και Συρία εκφράζει η UNICEF

Στο ΣτΕ 18  Δραματικές Σχολές κατά τις εξομοίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης