Συμφωνία για συνεργασία μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συμφωνία για συνεργασία μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο Πιέρ Μοσκοβισί βρέθηκε στην Αθήνα σε μια επίσκεψη αποβλέπει στην ενίσχυση των στενών δεσμών μεταξύ των δύο Ανώτατων Θεσμών Δημοσιονομικού Ελέγχου

7_2_23-_Σαρμας-Pierre_Moscovici
Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου του ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, τον επισκέφθηκε σήμερα ο ομόλογος του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Πιέρ Μοσκοβισί.

Η επίσκεψη αποβλέπει στην ενίσχυση των στενών δεσμών μεταξύ των δύο Ανώτατων Θεσμών Δημοσιονομικού Ελέγχου, αρμοδίων για την επιτήρηση της καλής χρήσης του δημοσίου χρήματος.

Οι δύο Θεσμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατηρούν μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς, καθώς το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο οικοδομήθηκε με βάση το αντίστοιχο γαλλικό μοντέλο οργάνωσης, και η επίσκεψη έγινε προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί αυτοί ακόμη περισσότερο.

Μία συμφωνία διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο Θεσμών συνομολογήθηκε για την ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών, για την οργάνωση επιμορφωτικών επισκέψεων και σεμιναρίων καθώς και για την υποδοχή Ελλήνων γαλλόφωνων δικαστών και ελεγκτών στο γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσα στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγών επισκέψεων.

Οι δύο Θεσμοί συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους στο πλαίσιο της κοινής τους προσπάθειας να εκπληρώνουν πιο αποτελεσματικά και χρήσιμα την αποστολή τους, στην υπηρεσία του κράτους και των πολιτών.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Χιόνια μέχρι το απόγευμα στην Αττική

Η τραγωδία σε Τουρκία και Συρία μέσα από 20 φωτογραφίες - Πάνω από 5.000 οι νεκροί

Κληρονομιά Τράγκα: Ο γιος Γιάννης τα έβαλε με τη χήρα για τα ακίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης