Εκλογές στην Κύπρο: Βέβαιος για τη νίκη του στο β' γύρο των εκλογών ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Εκλογές στην Κύπρο: Βέβαιος για τη νίκη του στο β' γύρο των εκλογών ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Αύριο θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

26773246
Ο νικητής του σημερινού πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Κύπρο, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη πρώτη του δήλωση μετα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε πως αύριο το πρωί θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Ερωτηθείς εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να στηρίξει τη δική του υποψηφιότητα στο δεύτερο γύρο, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι δεν έχει πληροφορηθεί κάτι τέτοιο και πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανέφερε δε ότι μέσα από συναντήσεις που θα έχει την ερχόμενη βδομάδα θα διασφαλίσει τη νίκη στον δεύτερο γύρο. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει μιλήσει ήδη με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και πως θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του.

Ανέφερε ακόμα πως Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι πανέτοιμος να αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη.

Συνεχάρη όλους τους άλλους υποψηφίους και είπε πως τους αντιμετωπίζει με σεβασμό.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«H ενότητα δεν είναι σύνθημα. Είναι η βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται η δική μας προσπάθειά για μια καλύτερη πατρίδα», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το αποτέλεσμα του α' γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Ο κος Χριστοδουλίδης θα διεκδικήσει με τον επίσης ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη τη θέση του ΠτΔ την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής των εκλογών.

«Σήμερα η πατρίδα μας, η Κύπρος μίλησε. Μίλησε ξεκάθαρα», ανέφερε ο κος Χριστοδουλίδης και επεσήμανε:

«Αντικρίζω το αποτέλεσμα των εκλογών με απέραντο σεβασμό, με ικανοποίηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αντιλαμβανόμενος και πανέτοιμος να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη.

Είναι πεποίθησή μου ότι η κοινωνία των πολιτών επιβεβαίωσε περίτρανα ότι επιζητεί συνένωση, επιζητεί ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική, επιζητεί Προοπτική και Ελπίδα για το σύνολο του κυπριακού λαού. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η κοινωνία αποδέχτηκε το μήνυμά μας και αγκάλιασε την πρότασή μας για να κάνουμε το βήμα στην επόμενη μέρα ενωμένοι, μακριά από αγκυλώσεις και χωρίς τους διαχωρισμούς, τις τακτικές και τις προσεγγίσεις του παρελθόντος.

Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών μας προκαλούν ένα ειλικρινές συναίσθημα περηφάνιας αλλά και ευγνωμοσύνης για τον απλό πολίτη, για την κοινωνία των πολιτών, για όλους εσάς τους χιλιάδες εθελοντές που ήσασταν και είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της πρωτόγνωρης προσπάθειας συμμετοχικής δημοκρατίας, που όλους αυτούς τους μήνες γίνατε οι θαρραλέοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ανανέωσης, του εκσυγχρονισμού, της προοπτικής και της ελπίδας. Σε όλους εσάς, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της ελεύθερης Κύπρου, αλλά και στα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά μας, οφείλεται αυτή η πρώτη ΝΙΚΗ, σε σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, εσείς και άλλοι τόσοι συμπολίτες μας θα επισφραγίσετε την νέα φωτεινή σελίδα ιστορία του τόπου μας την ερχόμενη Κυριακή.

Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Σήμερα νίκησε η συλλογικότητα. Σήμερα νίκησε η βούληση της κοινωνίας για συνένωση δυνάμεων που θα αξιοποιήσει τους καλύτερους και θα πάρει την Κύπρο σε μια νέα εποχή, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου συμπεριληπτικό και με ενσυναίσθηση, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, πιο δίκαιο, με περισσότερη αξιοκρατία και ενίσχυση όλων των δημοκρατικών θεσμών.

Ήταν μια μεγάλη μέρα για όλους μας, μια δύσκολη μέρα. Δεν επιθυμώ να μακρηγορήσω. Θα έχουμε χρόνο να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αναλυτικά και να συζητήσουμε με όλους με πραότητα και την δέουσα σοβαρότητα.

Θέλω να συγχαρώ τον ανθυποψήφιό μου Αντρέα Μαυρογιάννη για την δεύτερη θέση, καθώς και όλους τους άλλους υποψηφίους. Στη Δημοκρατία και ειδικότερα όταν μιλούμε για μια πατρίδα υπό ημικατοχή, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχει μόνον η κρατούσα απόφαση του κυρίαρχου λαού.

Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους άλλους υποψήφιους που διεκδίκησαν το προεδρικό αξίωμα. Θέλω να επαναλάβω αυτό που ανέφερα φορτικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Κανένας από τους διεκδικητές της προεδρίας δεν ήταν και δεν είναι αντίπαλός μας. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας. Κοινή είναι η έγνοια για την επόμενη μέρα.

Οραματίζομαι μια Κύπρο επανενωμένη, ελεύθερη, μια πατρίδα ασφαλή και ευημερούσα για όλους τους πολίτες της. Μια χώρα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμενίους, Λατίνους και Μαρωνίτες. Για κάθε ευρωπαίο πολίτη σε αυτή τη χώρα. Σε αυτό μας το όραμα έχουν θέση όλοι όσοι το ασπάζονται. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή από αύριο για όσους μοιράζονται την έγνοια μας για το αύριο, για τα παιδιά μας

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Ούτε εμείς, ούτε ο κυπριακός λαός θα διακινδυνεύσουμε πισωγυρίσματα και αναχρονιστικά μοντέλα πολιτικής.

Η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, αξιοποιώντας την ιδιότητα του κράτος-μέλους της ΕΕ, μέσα από μια διεκδικητική και περήφανη εξωτερική πολιτική, παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μου. Και βεβαίως, η οικονομική σταθερότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία, μακριά από πειραματισμούς και πολιτικές που μας οδήγησαν στη μιζέρια και στη χρεοκοπία».


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μεγάλοι όγκοι χιονιού θα «σκεπάσουν» αύριο το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής, λέει ο Μαρουσάκης

Εκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά στον Χριστοδουλίδη δίνουν τα exit polls

Ατρόμητος-ΑΕΚ: Οριστική αναβολή στον αγώνα για απίθανο λόγο - Το ένα τέρμα ήταν πιο κοντό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης