Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης εννέα ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ στον Κίσσαβο λόγω χιονόπτωσης.
Πρόκειται για νέους ηλικίας 20 με 30 ετών- όχι ορειβάτες- σύμφωνα με το onlarissa, που επισκέφθηκαν το βουνό αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή.
Δείτε βίντεο:
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq9zpt9z8egx)
Μετά από κλήση τους στις 6:30 μ.μ. στο 112, ενημερώθηκαν και εστάλησαν στο σημείο όχημα της 8ης ΕΜΑΚ με τρεις άνδρες, όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αγιάς με επίσης, τρεις άνδρες καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διάσωση φαίνεται πως θα πάρει χρόνο, μέχρι οι δυνάμεις να φτάσουν στο σημείο και να κατεβάσουν τους εγκλωβισμένους στο Καταφύγιο Κισσάβου όπου είχαν αφήσει και το όχημά τους.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.