Θεσσαλονίκη: Αισθάνομαι δικαιωμένη, λέει η μητέρα μετά την καταδίκη μαιευτήρα για τον θάνατο του βρέφους της

Θεσσαλονίκη: Αισθάνομαι δικαιωμένη, λέει η μητέρα μετά την καταδίκη μαιευτήρα για τον θάνατο του βρέφους της

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στο γιατρό λανθασμένους χειρισμούς κατά τη γέννα που είχαν ως αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κρανίο του μωρού

mwro_gazzetta
Μαιευτήρας - γυναικολόγος καταδικάστηκε την Τετάρτη (1/1) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 20 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, νεογνού, κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2016 σε ιδιωτική κλινική, ενώ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του νεογνού προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στο γιατρό λανθασμένους χειρισμούς κατά τη γέννα που είχαν ως αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κρανίο του μωρού.

«Είχα πάει στην κλινική για να γεννήσω φυσιολογικά. Αφού γεννήθηκε, έκλαψε λίγο. Μου το έβαλαν πάνω μου και μου είπαν "συγχαρητήρια, να σας ζήσει"» είπε η γυναίκα μιλώντας στο Mega.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq90d64ya0ll)


«Επικρατούσε μια μεγάλη ταραχή. Το μωρό δεν έκλαιγε. Εμένα με κοίμισαν κάποια στιγμή. Όταν ξύπνησα, μου είπε ο γυναικολόγος ότι το παιδί δεν τα κατάφερε» πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η γυναίκα «πάγωσε» στην είδηση ότι το παιδάκι της ήταν νεκρό. Τα δακρυσμένα μάτια της καρφώθηκαν στον γιατρό ψάχνοντας μια απάντηση, όμως οι μόνες λέξεις που άκουσε ήταν: «Ότι δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν».

«Ήμασταν όλοι σε σοκ. Ήταν δύσκολο και να το αποδεχτούμε και να το πιστέψουμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο εκείνη την ώρα. Ξεκινήσαμε να παλεύουμε για να δικαιωθούμε», ανέφερε η γυναίκα.

Και κατέληξε: «Στοίχισε σε όλους, αλλά είμαστε δυνατοί. Κάναμε κι άλλο παιδάκι μετά. Αισθάνομαι δικαιωμένη, είναι μια αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: «Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο στα ατσάλινα φτερά σου»

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πέφτει μέχρι και 10°C η θερμοκρασία με χιονοπτώσεις και ανέμους - Δείτε χάρτες


Σαραντάχρονος κατήγγειλε πως ο πατέρας του τον βίαζε για 20 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης