Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Το αεροσκάφος ανήκει στην 338 μοίρα της 117 ΠΜ - Πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση - Δεν έχει εντοπιστεί - Στις έρευνες ελικόπτερα της Αεροπορίας και του Ναυτικού και πλωτά του Λιμενικού

F-4-Phantom
Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες το διθέσιο F-4 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευτόταν από ακόμη ένα Phantom, κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος. Παράλληλα δεν είναι σαφές το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

F4_araxos_2
Κλείσιμο


Το αεροσκάφος F-4E Phantom II, που κατέπεσε ανήκει στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού και εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, βρέθηκε πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες αλλά θα αποχωρήσει γιατί εξαντλούνται τα καύσιμά του

Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα), ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα C-130.

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τέσσερα πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Δείτε βίντεο: Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας – Αγωνία για τους 2 πιλότους
Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας – Αγωνία για τους 2 πιλότους


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Τσιτσιπάς «κατέκτησε» μία από τις πιο σημαντικές ήττες της ζωής του

«Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει»: Ο Τζόνσον αφηγείται πώς τον απείλησε ο Πούτιν

Θεοδωρικάκος: «Αθλιότητα το δημοσίευμα για την οικογένεια μου, θα προσφύγω δικαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης