ΕΜΠ: Η κακοκαιρία «χτύπησε» το Πολυτεχνείο - Φοιτητές έδωσαν εξετάσεις με φακούς-Τι λέει ο πρύτανης

ΕΜΠ: Η κακοκαιρία «χτύπησε» το Πολυτεχνείο - Φοιτητές έδωσαν εξετάσεις με φακούς-Τι λέει ο πρύτανης

Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα οι  φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων - Μηχανικών αναγκάστηκαν να δώσουν εξετάσεις με φακούς

emp
Με τη βοήθεια των φακών των κινητών τους έδωσαν εξετάσεις νωρίτερα την Πέμπτη οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΕΜΠ καθώς η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από το πρωί την Αθήνα προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Όπως κατήγγειλε η Πανσπουδαστική ΚΣ στα Δ.Σ των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας «στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό. Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα. Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Εν μέσω εξεταστικής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη σχολή τους, επειδή απλά....έβρεξε».

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως πρέπει «να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω απ’τα Ιδρύματα».

Για το θέμα ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η διακοπή διήρκεσε επτά λεπτά σε ένα 3ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές  καθηγητές».

Η ανακοίνωση του πρύτανη του ΕΜΠ

Σχετικά με το ΕΜΠ-κρυφό σχολειό: Αυτό που δεν ανέφερε το χτεσινό ρεπορτάζ είναι ότι οι εξεταζόμενοι (που έγραφαν υπό το φως των φακών  των κινητών τηλεφώνων τους) ήταν βρεγμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια λόγω καταιονιζόμενου νερού από την οροφή του
αμφιθεάτρου και αναβλύζοντος από το δάπεδο καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης ότι μερικοί εγκατέλειψαν την εξέταση επειδή «έμειναν» από μπαταρία κινητού καθώς και ότι επιτηρητές και διδάσκοντες έσπευσαν στον παρακείμενο ναΐσκο και έφεραν κεριά που όμως δεν μπόρεσαν να ανάψουν ελλείψει σπίρτων και αναπτήρων.
Ο «δράκος» του αφηγήματος είναι ότι η διακοπή ρεύματος, λόγω ρελέ, διήρκεσε 7 λεπτά σε ένα 3-ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές  καθηγητές. 7 λεπτά είναι, βεβαίως, αρκετά για μερικές φωτογραφίες, αλλά λίγα για όσους φαίνεται ότι θα προτιμούσαν μπλακ-άουτ διαρκείας».


gewponiko
gewponiko2





Ειδήσεις σήμερα:

Ημέρα ορόσημο για το Χρηματιστήριο, έκλεισε στις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά από το 2014

Νέα καταγγελία για τον ψευτογιατρό - «Μου ζήτησε 100.000 ευρώ να θεραπεύσει την τύφλωσή μου»

Επιμένει η κακοκαιρία: Διακοπή κυκλοφορίας στην Ποσειδώνος - Πού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης