Καλαμάτα: Ψάχνουν στα βουνά για τον εντοπισμό του εκτελεστή του «Αμερικανού»

Καλαμάτα: Ψάχνουν στα βουνά για τον εντοπισμό του εκτελεστή του «Αμερικανού»

Χειροπέδες σε τρία άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου

amerikanos-mak
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο στο κέντρο της Καλαμάτας το μεσημέρι της Παρασκευής (20/1), έχουν εξαπολύσει οι Αρχές.

Το θύμα ήταν γνωστός στη Μεσσηνία με το παρατσούκλι «Αμερικάνος» και είχε κατηγορηθεί πριν έναν χρόνο για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με το Mega, ο 38χρονος μετά τη δολοφονία, εγκατέλειψε το όχημά του στην περιοχή Κιτριές, σχεδόν 17 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος.

Στη συνέχεια πεζός κατευθύνθηκε προς την καφετέρια ενός γνωστού του στην περιοχή ο οποίος του έδωσε καινούργια ρούχα και φαγητό. Οι ιδίες πήγες αναφέρουν πως μετά από αυτή τη συνάντηση, με τα ποδιά ανέβηκε στο βουνό, εκεί όπου οι Αρχές θεωρούν πως βρήκε κρησφύγετο τουλάχιστον το πρώτο 24ωρο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpyx6benym1l)


Τρεις συλλήψεις

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις, με τον 38χρονο δράστη να έχει ταυτοποιηθεί αλλά να αναζητείται, και τον 22χρονο συνεπιβάτη του να έχει λάβει για την Τετάρτη προθεσμία να απολογηθεί.

Ο 22χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη δολοφονία του 47χρονου, και όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός και αυτός που είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 40 και 50 ετών οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών. Ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά τη δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο δράστης να πυροβόλησε τον «Αμερικάνο» για... εκφοβισμό

Την ίδια ώρα, ο αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να πυροβόλησε για εκφοβισμό καθώς, αν ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο, θα τον πυροβολούσε περισσότερες φορές και όχι στο πόδι, αλλά σε καίρια σημεία του σώματός του.

Για κακή τύχη του «Αμερικάνου», όμως, η σφαίρα χτύπησε κεντρική αρτηρία, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Παρ' όλο που το ασθενοφόρο τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν προσωρινά να τον επαναφέρουν, είχε χάσει τόσο αίμα που δεν άντεξε και υπέκυψε στο χειρουργείο.  

Ειδήσεις σήμερα

Αίσιο τέλος για την πτήση της Ryanair - Δεν βρέθηκε τίποτα, δείτε φωτογραφίες από τον έλεγχο

Απόφαση - σταθμός για τους συζυγοκτόνους - Δεν έχουν δικαίωμα να κληρονομήσουν τα θύματά τους

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε και επισήμως ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης