Πάτρα: Κακουργηματική δίωξη για τους επτά συλληφθέντες με τα όπλα και τα εκρηκτικά - Δείτε φωτογραφίες

Πάτρα: Κακουργηματική δίωξη για τους επτά συλληφθέντες με τα όπλα και τα εκρηκτικά - Δείτε φωτογραφίες

Οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία της Πάτρας - Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

metagogi-patra-m
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικών άσκησε η Εισαγγελία Πατρών και στους επτά συλληφθέντες αντιεξουσιαστές.

Οι έξι θα απολογηθούν την άλλη Τρίτη, ενώ η κοπέλα τη Δευτέρα.

Για υπερβολική δίωξη και υπερβολική δικογραφία έκανε λόγο ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσόλκας, σύμφωνα με το tempo24.news.

Πάτρα - Δικηγόρος Χρήστος Τσόλκας για τους 7 συλληφθέντες


Κλείσιμο
Νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχε πραγματοποιηθεί η μεταγωγή τους από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, στην Εισαγγελία της Πάτρας.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών βρέθηκαν συγγενείς των συλληφθέντων -μεταξύ αυτών και ο Κώστας Καρατσώλης, ο «Στέλιος» της 17Ν και πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων, καθώς και αλληλέγγυοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους.
metagogi-1
metagogi-2
metagogi-3
metagogi-4
metagogi-5

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι επτά συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον από το 2020.

Εκτός από ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Μάλιστα σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.

Μάλιστα, κατά τη δράση τους και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και δια ζώσης σχεδιασμό της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Μαϊμού» νευρολόγος έταζε θεραπείες με βλαστοκύτταρα για την σκλήρυνση κατά πλάκας - Πέντε θάνατοι

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Κολλέγιο Αθηνών: Πώς ο καβγάς στην «Αβάνα» έφερε την εισβολή αγνώστων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης