Τα φίδια μπαίνουν στα σπίτια στην Ροδόπη!

Τα φίδια μπαίνουν στα σπίτια στην Ροδόπη!

«Πάγωσαν» μια μουσουλμάνα και ο 15χρονος γιος της όταν, την ώρα που προσευχόταν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τους στην Αρίσβη Ροδόπης

Τα φίδια μπαίνουν στα σπίτια στην Ροδόπη!
«Πάγωσαν» μια μουσουλμάνα και ο 15χρονος γιος της όταν, την ώρα που προσευχόταν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τους στην Αρίσβη Ροδόπης, είδαν ένα χοντρό και μακρύ φίδι ανασηκωμένο πάνω στο κρεβάτι! Ανάλογη «επίσκεψη» που προκάλεσε πανικό στην οικογένειά του, δέχτηκε δυο ημέρες αργότερα και ένας γείτονάς τους!
        
Η γυναίκα και το παιδί παρέλυσαν από τον φόβο τους βλέποντας το ερπετό έτοιμο να επιτεθεί και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Εκείνο που τους έσωσε, ήταν ένα τεράστιο… λούτρινο αρκουδάκι γύρω από το οποίο τυλίχθηκε το φίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους γείτονες που έτρεξαν να το σκοτώσουν! Το ερπετό είχε μήκος ένα μέτρο και 60 εκατοστά και φαίνεται πως είχε και… παρέα.
        
Κλείσιμο
Την μεθεπόμενη ημέρα, τον τρόμο σκόρπισε ένα παρόμοιο ερπετό στην κατοικία ενός γείτονα, μόλις 100 μέτρα πιο μακριά! Οι δυο οικογένειες αναγκάστηκαν να προμηθευτούν συσκευές για την απομάκρυνση ερπετών και ποντικών που λειτουργούν σε μεγάλη απόσταση, ενώ από το φόβο τους… πέταξαν όλα τα έπιπλα! Και τα δυο φίδια ήταν του είδους «Θρακικός λαφιάτης», ένα ερπετό που εντοπίζεται στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.
       
Θεωρείται ακίνδυνο, καθώς δεν είναι επιθετικό ούτε δηλητηριώδες και δαγκώνει μόνο αν νιώσει ότι απειλείται. Χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι πολύ χοντρό και γι’ αυτό προκαλεί φόβο. Σκαρφαλώνει σε δέντρα, θάμνους, ακόμη και σε… τοίχους, ενώ κολυμπά επιδέξια και τρέφεται με μικρά τρωκτικά, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Στα σπίτια καταφεύγει αναζητώντας δροσιά, επειδή δεν αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης