Στην Αθηναϊκή Λέσχη γευμάτισε η τέως βασιλική οικογένεια - Δείτε φωτογραφίες

Στην Αθηναϊκή Λέσχη γευμάτισε η τέως βασιλική οικογένεια - Δείτε φωτογραφίες

Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει αύριο τρισάγιο στην μνήμη του Κωνσταντίνου με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατό του

vasiliki-oikogeneia3
Στην Αθηναϊκή Λέσχη γευμάτισαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα το κατώφλι της Αθηναϊκής Λέσχης που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πέρασαν η Άννα - Μαρία η οποία κρατούσε ένα μπαστούνι, η αδερφή του τέως βασιλιά Ειρήνη, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, η πρωτότοκη κόρη του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Αλεξία, ο Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους καθώς και o Νικόλαος και με τον Φίλιππο.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr

vasiliki_gevma__14_
Η σύζυγος του Παύλου, Μαρί Σαντάλ
vasiliki_gevma__10_
vasiliki_gevma__1_
Η Αλεξία με τη μητέρα της Άννα - Μαρία
vasiliki_gevma__3_
Ο Παύλος και ακριβώς πίσω του η κόρη του Μαρία - Ολυμπία
vasiliki_gevma__5_
Τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
vasiliki_gevma__13_
Τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και ο Φίλιππος
vasiliki_gevma__6_
Τα εγγόνια του τέως βασιλιά
vasiliki_gevma__7_
Η Αλεξία με την μητέρα της Άννα - Μαρία
vasiliki_gevma__9_
Μαρία - Ολυμπία, Παύλος και Μαρί Σαντάλ
vasiliki_gevma__4_
Αλεξία και Άννα - Μαρία
vasiliki_gevma__8_
Η Άννα - Μαρία, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, η Αλεξία, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, πτέραρχος ε.α Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο οποίος ήταν ο υπασπιστής του τέως βασιλιά όταν ζούσε στη Ρώμη και λίγο πιο πίσω η Ειρήνη
vasiliki_gevma__11_
Η Άννα - Μαρία και ακριβώς πίσω της η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία
vasiliki_gevma__12_
Η Αλεξία και η μητέρα της Άννα - Μαρία
vasiliki_gevma__2_
Μαρία - Ολυμπία, Παύλος και Μαρί ΣαντάλΣημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη η τέως βασιλική οικογένεια θα πραγματοποιήσει τρισάγιο στην μνήμη του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατό του.

Η ιστορία της Αθηναϊκής Λέσχης

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αθηναϊκής Λέσχης  στην παλιά Αθήνα του 1875, πρωτεύουσα του Νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους με 50.000 μόνο κατοίκους, αλλά με αξιόλογη κοινωνία, που άρχισε να σχηματίζεται από τα πρώτα Οθωνικά χρόνια, από τους επισημότερους Αγωνιστές του ΄21 και τους πλουσίους Έλληνες του Εξωτερικού που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, είκοσι επίλεκτα Μέλη αυτής της κοινωνίας που είχαν ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κλειστή Λέσχη ανδρών κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών, που σκοπός ήταν η ψυχαγωγία των Μελών της και η διάδοση των ασκήσεων ( sports ).

Έτσι γεννήθηκε η «Αθηναϊκή Λέσχη», που στις 5 Δεκεμβρίου του 1875 τα ιδρυτικά της Μέλη, εξέλεξαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υπουργό και Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης.

Κλείσιμο
Στην Αθηναϊκή Λέσχη, από τα πρώτα χρόνια, είναι παράδοση η αυστηρότητα με την οποίαν μέχρι σήμερα γίνεται η εκλογή των Μελών της και αυτό ήταν φυσικό να περιορίσει και τον αριθμό της.

Ξεκίνησε από 200 Μέλη και σήμερα, σύμφωνα με το Καταστατικό της, ο ανώτατος αριθμός της είναι τα 1.000. Οι προσωπικότητες από τις οποίες αποτελείται το σύνολο σχεδόν των πρώτων Μελών της ήταν φυσικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον της τότε Αθηναϊκής Κοινωνίας, που ευθύς εξ αρχής, θα την περιβάλει με εμπιστοσύνη και σεβασμό και θα την καθιερώσει σαν κέντρο κοινωνικής και πνευματικής ζωής με ιδιαίτερη ακτινοβολία.

Στην μακρόχρονη διαδρομή της, μεταξύ των Μελών της, θα βρούμε 29 Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Ανώτατους Κρατικούς Λειτουργούς, ξένους πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκούς, κορυφαίους των Γραμμάτων και των Τεχνών και προσωπικότητες του Οικονομικού και Βιομηχανικού κόσμου.

Επίτιμοι Πρόεδροι της Λέσχης, ήσαν οι Βασιλείς της Ελλάδος. Από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, πολλά άλλαξαν τόσον στην Ελλάδα, όσο και στον κόσμο ολόκληρο. Η Λέσχη φρόντισε να προσαρμόζεται εκάστοτε στις νέες απαιτήσεις της ζωής, τηρούσα όμως πάντοτε τις αρχές και τις παραδόσεις που της κληροδότησαν οι προγενέστεροι και αυτό είναι που συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση της εξαιρετικής και ξεχωριστής θέσεως που κατέχει σήμερα, σαν ένα ιδιαίτερο Ίδρυμα κοινωνικής και πολιτιστικής μορφής, μοναδικό όχι μόνον της Αθηναϊκής, αλλά και ολοκλήρου της Ελληνικής κοινωνίας, κάτι που υπερβαίνει την συμβατική μορφή μιας συνηθισμένης Λέσχης.Ειδήσεις σήμερα:

Μοσχάτο - Νέες αποκαλύψεις: Ο 50χρονος ασφαλιστής είχε εξαπατήσει και εταιρεία leasing

Ηλεκτρική ενέργεια: Νέα πτώση στην τιμή του ρεύματος αύριο - Από τις χαμηλότερες στην ΕΕ

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με περιπατητή και ο «χρησμός» για το ραντεβού με τις κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης