Έτσι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη - Όλο το τελετουργικό

Έτσι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη - Όλο το τελετουργικό

Διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία - Ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο - Πως θα καθήσουν οι  εν ενεργεία Αρχηγοί Κρατών, οι πρώην βασιλείς και οι διάδοχοι των θρόνων

royals-009
Λίγες ώρες απομένουν πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα (16.1.2023) στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ θα προηγηθεί και λαϊκό προσκύνημα. Όσο περνάνε οι ώρες, γίνονται γνωστές ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για το τελετουργικό.

Το μεσημέρι στη Μητρόπολη βρέθηκαν οι γιοι του τέως βασιλιά, Νικόλαος και Φίλιππος προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο. Το φέρετρο θα κουβαλήσουν ο Παύλος με τον Νικόλαο και οι δυο μεγαλύτεροι γιοί του Παύλου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cps5ukpcoho9)


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες.

Κλείσιμο
Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.

Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η οικογένεια.

Αριστερά της οικογένειας θα βρίσκονται:

- Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία
- Πρώην βασιλείς
- Διάδοχοι θρόνων

Ειδικότερα, στην πρώτη σειρά από τα δεξιά θα βρίσκεται η οικογένεια του εκλιπόντος, δηλαδή η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η Άννα Μαρία, τα παιδιά του Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα και Φίλιππος.

Δίπλα στα ανίψια τους θα καθίσουν η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η πρώην πριγκίπισσα της Ελλάδας Ειρήνη, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πίσω από αυτούς θα σταθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, περίπου 30 άτομα εγγόνια και ξαδέλφια.

Αριστερά από την οικογένεια, θα βρίσκονται οι βασιλείς, δηλαδή ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος με τη βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος με τη βασίλισσα Σίλβια και η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί. Θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στις 12:00 στη Μητρόπολη και μετά η ταφή στο Τατόι.

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου καθώς επίσης και όλων των Μητροπολιτών που μετέχουν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Να σημειωθεί πως την επομένη της εκδημίας του Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη βασιλική οικογένεια προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση τόσο τη δική του όσο και της Ελλαδικής Εκκλησίας για το θάνατο του Κωνσταντίνου και δέχθηκε πρόσκληση να παραστεί αυτός και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην Εξόδιο Ακολουθία.

Αναμένεται να δώσουν το παρών οι: 

-Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος
-Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος
-Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος
-Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
-Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας
-Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
-Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος
-Μάνης κ. Χρυσόστομος
-Φθιώτιδος κ. Συμεών
-Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος
-Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος
-Περιστερίου κ. Γρηγόριος


Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ - Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές

O Σούνακ τα βρίσκει σκούρα με Σκωτσέζο δημοσιογράφο που τον σφυροκοπά με την ίδια ερώτηση

Από την Αμερική η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης