Καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες αύριο σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες αύριο σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Τα φαινόμενα θα ενισχυθούν από το απόγευμα της Δευτέρας - Νοτιάδες θα πνέουν σε Αιγαίο και Ιόνιο

kairos_sinnefia
Συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 3 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 15-16 βαθμούς και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά 5 Μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα προς Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11-12 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ - Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές

O Σούνακ τα βρίσκει σκούρα με Σκωτσέζο δημοσιογράφο που τον σφυροκοπά με την ίδια ερώτηση

Από την Αμερική η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης