Ρούλα Πισπιρίγκου - Καρακούκης: «Από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; - Δεν θ' αφήσω έτσι τον Κούγια»

Ρούλα Πισπιρίγκου - Καρακούκης: «Από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; - Δεν θ' αφήσω έτσι τον Κούγια»

Είπε ότι δεν είχε οικονομικό κίνητρο, όταν ασχολήθηκε με την υπόθεση - Δείτε βίντεο

karakoukis_2
Ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνών που συνέταξε μαζί με τον Νίκο Καλόγρηα την έκθεση για Μαλένα και Ίριδα, απαντά στον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια ο οποίος υποστήριξε ότι ο ιατροδικαστής δεν έχει πτυχίο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Tlive», ο κ. Καρακούκης διευκρίνισε ότι δεν είχε οικονομικό κίνητρο όταν ασχολήθηκε με την υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και σχολίασε χαρακτηριστικά, απαντώντας στα «πυρά» του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ας πούμε ότι αυτοί οι Καρακούκης και Καλόγρηας είναι οι τελευταίοι των Βαλκανίων και είναι άσχετοι, από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα;».

Ξεκαθάρισε επίσης, πως «ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη αλλά την αιτία θανάτου. Εμείς λέμε πως το παιδί πέθανε από μία κατάσταση. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την κατάσταση και οι δικαστικές αρχές να αποφασίσουν αν είναι πίσω από την κατάσταση ένα συγκεκριμένο άτομο», προσθέτοντας: «Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpq9f9avjev5)


«Όταν έρχεται μία παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές» είπε ο κ. Καρακούκης απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Κούγια που υποστήριξε ότι «αυτοδιορίστηκε».

Κλείσιμο
«Τη λέξη ''αυτοδιορίζομαι'' πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα. ''Αυτοδιορίζομαι'' σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτάζει λοιπόν ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας. Με την Τζωρτζίνα ασχολήθηκε ο Μπουζιάνης, με τη Μαλένα η Τσάκωνα. Εγώ έχω τρεις ιατροδικαστές κορυφαίας τάξης, εμένα, τον Καλόγρηα και τη Μαριανού. Διόρισα εμένα και τον Καλόγρηα».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpq8p8riuaq1)


Στη συνέχεια, ο κ. Καρακούκης επεσήμανε τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον κ. Καλόγρηα ότι είναι ιατροδικαστές δημοσίου και δεν είχαν κάποιο οικονομικό κίνητρο. «Δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, δεν υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος να βρει δράστη», είπε ενώ όσο για τον Αλέξη Κούγια, τόνισε: «Δεν λέει μόνο πως δεν έχω πτυχίο. Εγώ και ο κ. Καλόγρηας είμαστε του δημοσίου, δεν είχαμε οικονομικό κίνητρο. Σκέφτεται κάποιος ότι όλοι έχουν κίνητρο για κάποια που κατηγορείται; Ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε πως αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης, να συκοφαντεί τον Καρακούκη. Επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση, με είδε σάκο του μποξ. Είπε πως δεν έχω πτυχίο, διδακτορικό, προσέβαλε τους ασκούμενους. Είπε πως ήμουν 13 χρόνια στην Ιταλία φοιτητής! Είπε πως αυτοδιοριστήκαμε πως είναι κωμική η έκθεσή μας. Τον συνήγορο υπεράσπισης σας υπόσχομαι δεν θα τον αφήσω, έχω απευθύνει σε δικηγόρο και θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια. Δεν θα τον αφήσω».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpq997sbcgeh)


Ειδήσεις σήμερα:

Συναλλαγές e-banking: Αποζημίωση στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια στην κηδεία

Μπρους Γουίλις: «Πέταξε» την Ντέμι Μουρ έξω από τη διαθήκη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης