Κύπρος: Στους 561.033 οι εκλογείς με δικαίωμα ψήφου
Στους εκλογικούς καταλόγους περιλαμβάνονται και οι εγκλωβισμένοι στις κατεχόμενες περιοχές Κερύνειας και Αμμοχώστου
Συνολικά 561.033 εκλογείς έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον Γενικό Εφορο Εκλογών, οι πολίτες ηλικίας 18 και άνω έως 70 ετών και άνω, ανέρχονται σε 276.029 άνδρες και 285.004 γυναίκες.
Στις εκλογές θα συμπεριληφθούν και όσοι πολίτες της Δημοκρατίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις κατεχόμενες περιοχές των Επαρχιών Κερύνειας και Αμμοχώστου, μόλις επιβεβαιωθούν τα στοιχεία τους από το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα.
O πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ενώ την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί η επαναληπτική εκλογή, εάν δεν υπάρξει εκλογή από τον πρώτο γύρο.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.