Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είσαι καλός κυβερνήτης» του είπε ηλικιωμένη στη Γαύδο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είσαι καλός κυβερνήτης» του είπε ηλικιωμένη στη Γαύδο

«Αν έλειπες θα γινόταν πόλεμος» είπε μια εκ των γηραιότερων κατοίκων της Γαύδου

mitsotakis-gavdos-sinadisi
Μεγάλη ήταν η χαρά των κατοίκων της Γαύδου που είδαν για πρώτη φορά μετά το 1996 Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται το νησί τους ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρακολουθήσει εκεί την τελετή του αγιασμού των υδάτων για τα Θεοφάνια.

Χαρακτηριστική η αντίδραση μιας εκ των γηραιότερων μονίμων κατοίκων του νησιού όταν είδε από κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο μαζί του.

«Εχάρηκα πολύ που ήρθες. Να έχεις καλή υγεία γιατί είσαι καλός κυβερνήτης και κυβερνάς καλά την Ελλάδα. Αν έλειπες θα γινόταν πόλεμος» είπε στον πρωθυπουργό η γυναίκα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την ευχαριστεί για τα καλά της λόγια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γαύδο


Κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Κλείσιμο
«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης. Γνωρίζουμε ότι με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε, δε, όλα τα γειτονικά κράτη της Ελλάδος και συγκεκριμένα τη Λιβύη «να προσέλθουν σε μια γόνιμη και ουσιαστική διαπραγμάτευση με την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με τους γεωγραφικούς μας γείτονες. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη, από τη στιγμή που θα προκύψει στη γείτονα χώρα μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την εξουσιοδότηση να συνάψει τέτοιες διεθνείς συμφωνίες».

«Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, και σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε και θα πορευτούμε ως δύναμη ειρήνης αλλά και αυτοπεποίθησης, δύναμη σταθερότητας σε μια περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η οποία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία» κατέληξε στο μήνυμά του από τη Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έπεσε πολύ ξύλο στο σπάρινγκ με τον Βασίλη» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας

Σκότωσε τα πέντε παιδιά του, την πεθερά και τη σύζυγο επειδή του ζήτησε διαζύγιο

Ο Χάρι «βάζει φωτιά» στο Μπάκιγχαμ: Το σεξ, τα ναρκωτικά και οι σχέσεις με την οικογένεια του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης