Σεισμός - Εύβοια: Από νέα εστία τα 4,2 Ρίχτερ της Τετάρτης - 14 οι μετασεισμοί

Σεισμός - Εύβοια: Από νέα εστία τα 4,2 Ρίχτερ της Τετάρτης - 14 οι μετασεισμοί

«Μην λες μεγάλη κουβέντα» η απάντηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου σε σχόλιο για το ότι δεν έχει υπάρξει μεγάλος σεισμός στη Θήβα

seismos-xartis
Στο επίκεντρο των σεισμολόγων έχει μπει ξανά η Εύβοια μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) με επίκεντρο την περιοχή του Λιμνιώνα.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός, όπως επισήμανε σε ανάρτησή του στο Facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ότι ο σεισμός αυτός προήλθε από νέα εστία, διαφορετική αυτής που είχε δώσει τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου στην περιοχή των Ψαχνών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpjxglvs8b61)


Υπενθυμίζεται, δε, ότι στις 29 Νοεμβρίου είχε ενεργοποιηθεί και τρίτη περιοχή στην Εύβοια και συγκεκριμένα στους Ζάρακες δίνοντας τότε σεισμό 5 Ρίχτερ με τους σεισμολόγους να παραδέχονται ότι είχε προέλθει από ένα άγνωστο ρήγμα.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ το βράδυ της Τετάρτης, οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έχουν καταγράψει 14 μετασεισμούς μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης (5/1) με μεγαλύτερο μέγεθος τα 3,1 Ρίχτερ στις 1:35 τα ξημερώματα.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος περίπου 14 ώρες πριν τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ στον Λιμνιώνα, είχε αναφερθεί με ανάρτησή του στο Facebook για ενεργοποίηση νέας εστίας στην Εύβοια, έδωσε και μια ανησυχητική απάντηση σε σχόλιο χρήστη για το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο σημαντικό φαινόμενο στη Θήβα.

Οι δύο αναρτήσεις του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τον σεισμό στην Εύβοια

Σεισμός στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική....

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Wednesday, January 4, 2023

Κλείσιμο

Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται.

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Tuesday, January 3, 2023

«Μην λες μεγάλη κουβέντα» ήταν το σχόλιο του Γεράσιμου Παπαδόπουλου που προκάλεσε την έκπληξη άλλων σχολιαστών της ίδιας ανάρτησης.

seismos

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Τόπαλος: 25χρονος Γεωργιανός με εμπειρία 200 αγώνων ο αντίπαλος του στο σπάρινγκ


Φρίκη στη Βέροια: Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη αναζητούν οι Αρχές


Κορωνοϊός: Μέρες του 2019 ζει η Κίνα - Άγνωστος ο αριθμός νεκρών και νοσούντων από Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης