Βασίλης Τόπαλος: Το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι που απέβη μοιραίο για τον πρωταθλητή του μποξ

Βασίλης Τόπαλος: Το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι που απέβη μοιραίο για τον πρωταθλητή του μποξ

Η ιστορία πίσω από τον θανάσιμο τραυματισμό του - Νοσηλευόταν από τις 16/12, σε κρίσιμη κατάσταση, στο Τζάνειο - Έχει διαταχθεί έρευνα

Μεγάλος είναι ο πόνος στον κόσμο του αθλητισμού  μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου και πρωταθλητή ΕυρώπηςΈνα χτύπημα στο κεφάλι - μετά από λιποθυμικό επεισόδιο  - στο γυμναστήριο στον Ταύρο, τον είχε καθηλώσει, από τις 16 Δεκεμβρίου, στο κρεβάτι του Τζάνειου νοσοκομείου. Ο Βασίλης Τόπαλος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι και την πρώτη μέρα του νέου έτους. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Κάτω από ποιες συνθήκες, όμως, σημειώθηκε ο τραυματισμός ο οποίος απέβη μοιραίος; Ο νεαρός πρωταθλητής Ευρωπης ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης με αποτέλεσμα να τη διακόψει. Έτσι, πήγε στο μπάνιο για να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του και τότε υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Από την πτώση, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

pugmaxos


Το γεγονός, αντελήφθη πρώτα ένας άλλος πυγμάχος, ο Αλικ Λαγκαζασβίλι, ο οποίος όταν άκουσε τον θόρυβο της πτώσης, έτρεξε στο μπάνιο για να δει τι συμβαίνει.

Κλείσιμο
Αμέσως, ειδοποίησε τον πατέρα του ανηλίκου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή επί τόπου. 

Εκείνοι, με τη σειρά τους, κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο Τζάνειο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο 16χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο νεαρός πρωταθλητής ήταν καταπονημένος από τη βραδινή προπόνηση της προηγούμενης ημέρας, στο σάκο.

Το πρωί της επομένης πήγε ξανά για προπόνηση, εκείνη τη φορά στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο σε αγώνες σπάρινγκ (αγώνες προπόνησης), φορώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά αξεσουάρ.

Κατά τη διάρκεια του σπάρινγκ ένιωσε κόπωση και ζήτησε να διακόψει προκειμένου να πάρει ανάσες. Πήγε στο μπάνιο, όμως δεν επέστρεψε ποτέ στο ρινγκ.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κατόπιν αιτήματος του υφυπουργού Αθλητισμου, Λευτέρη Αυγενακη, διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του άτυχου πρωταθλητή.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε, νωρίτερα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου, στην οποία αναφέρει: «Έφυγε το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης της πυγμαχίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης τον αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, που έχει ξεκινήσει θα ολοκληρωθεί και θα ρίξει φως στην υπόθεση. 

Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη 

«Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή,Βασίλη Τόπαλου.

Πολλά τα ερωτηματικά,αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του. 

'Εφυγες πολύ νωρίς».




Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρό μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια - Το πέταξε η μητέρα!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Τζέρεμι Ρένερ - Τραυματίστηκε καθαρίζοντας τα χιόνια

Τι ξέρει (και μας κρύβει) η Κίνα - Συναγερμός ξανά για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης