Όλυμπος: Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε υψηλές κορυφές ο 41χρονος που βρέθηκε νεκρός

Όλυμπος: Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε υψηλές κορυφές ο 41χρονος που βρέθηκε νεκρός

Αποτελούσε έναν από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας

oreivatis6364
Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε απότομες και υψηλές κορυφές, ήταν ο 41χρονος, Αναστάσιος Δημόπουλος, ο οποίος είχε χαθεί από χθες στον Μύτικα και εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο άτυχος άνδρας ήταν μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και αποτελούσε έναν από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του καθώς το 2017 είχε ανέβει στην οροσειρά του Καυκάσου.

oreivatis_2


Ο 41χρονος είχε σηκώσει τότε τη σημαία του ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας στην κορυφή Elbrus, σε ύψος 5.642 μέτρων, αποσπώντας τα εύσημα από τους φίλους της ορειβασίας.

Η μοίρα, ωστόσο, του επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι στη θέση Λούκι Στεφανίου του Μύτικα όπου ο έμπειρος ορειβάτης έπεσε από χαράδρα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Όλυμπος: 41 ετών και από την Αθήνα ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του
Κλείσιμο


Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν ο 41χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το κρύο, κάτι που θα φανεί από την νεκροψία-νεκροτομή.

Πώς χάθηκαν τα ίχνη του

Ο άτυχος ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο λίγο πριν κατακτήσει την κορυφή του Μύτικα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. To τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής (25/12) όταν οι δύο ορειβάτες βρίσκονταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.

Τότε ήταν που ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή με τον άλλο να αποφασίζει να τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο "Αποστολίδη" έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Ακολούθησε μια πολύ δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών, επιχείρηση η οποία oλοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/12) όταν οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάφεραν να προσεγγίσουν τον άτυχο ορειβάτη και να ανασύρουν τη σορό του στο ελικότερο Super Puma που είχε επιστρατευτεί και με το οποίο έγινε η διακομιδή του άνδρα στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο στο κέντρο της Βανδή για το τσιγάρο του Μπισμπίκη - Δεν εφαρμόζεται πουθενά ο αντικαπνιστικός στα νυχτερινά κέντρα!

Ρουμανία: Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης του λεωφορείου στο Βουκουρέστι

Φόβοι για «παγκόσμιο κραχ» στα φάρμακα το 2023 - Ελλείψεις σε 500 σκευάσματα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης