Ρουμανία: Ένας άνδρας νεκρός, μία γυναίκα 30 ετών διασωληνωμένη από το τροχαίο με Έλληνες

Ρουμανία: Ένας άνδρας νεκρός, μία γυναίκα 30 ετών διασωληνωμένη από το τροχαίο με Έλληνες

Δύο παιδιά ανάμεσα στους 24 τραυματίες - Το πούλμαν είχε ξεκινήσει από τον Βόλο - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

roumania3
Ένας νεκρός και 24 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου στο κέντρο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι. Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, η γυναίκα που είναι σοβαρά, έχει διασωληνωθεί και είναι 30 ετών ενώ 21 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο αν και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σύντομα.

Λίγη ώρα μετά το φρικτό τροχαίο, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, οι τραυματίες είναι 24 και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Από τους τραυματίες, οι τρεις είναι σοβαρά. Όσοι επιβάτες δεν έχουν τραυματιστεί, είναι σε ξενοδοχείο.

voukouresti-5
voukouresti_2
voukouresti2
voukouresti-51


Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση».

Κλείσιμο
bucuresti_leoforeio_arthro
IMG_20221223_151923
IMG_20221223_151609
IMG_20221223_151614
IMG_20221223_151931


«Προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί»

Η υπάλληλος του γραφείου ανέφερε στο protothema.gr ότι οι υπεύθυνοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Βουκουρέστι και τους συγγενείς των ταξιδιωτών. Επίσης, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με τις Αρχές και τους ανθρώπους στο Βουκουρέστι. «Προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και αν υπάρχουν νεκροί ή όχι. Αυτα δεν τα γνωρίζουμε και εμείς ακόμη, τα μαθαίνουμε από τις ειδήσεις. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουν με ασφάλεια, είναι ότι 20 άτομα έχουν επιστρέψει στο ξενοδοχείο και υπάρχουν 25 άτομα τα οποία είναι προφανώς σε κάποια νοσοκομεία και μπορεί είτε οι ίδιοι να χρειάζονται βοήθεια είτε να είναι συνοδοί κάποιων τραυματιών», ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας

«Δεν έχουμε εικόνα για νεκρούς, ξέρουμε ότι ακούμε από τις ειδήσεις, για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες δεν είναι ο οδηγός. Δεν τραυματίστηκε από το τροχαίο», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 47 άτομα, ξεκίνησε από τον Βόλο, πήρε κόσμο από την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έξι άτομα πήρε από τον Βόλο, 22 από την Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Ρουμανία


Eλληνες τραυματίες


Πώς έγινε το τροχαίο στη Ρουμανία

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 άτομα: 47 Έλληνες και ο οδηγός του πούλμαν το οποίο ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι.

Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο που μάλλον έτρεχε, παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Επίσης, μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά ενώ τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η μία γυναίκα δεν έχει τις αισθήσεις της και οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στο κεφάλι αλλά έχουν τις αισθήσεις τους.

Όσοι δεν έχουν τραυματιστεί, είναι σε ξενοδοχείο.

«Το Google Maps μου είπε να πάω από εκεί» λέει ο οδηγός του πούλμαν

Τις οδηγίες που είδε στο Google Maps φέρεται να κατηγόρησε ο οδηγός του πούλμαν που ξεκίνησε από τον Βόλο και είχε κατεύθυνση το Βουκουρέστι στη Ρουμανία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νομικές πηγές που μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός του λεωφορείου βρέθηκε αρνητικός σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο άνδρας φέρεται να εξήγησε στην αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Ειδήσεις σήμερα:

Φολέγανδρος: Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Παρίσι: Με ρατσιστικό παρελθόν ο 69χρονος που σκότωσε τρεις

Ρουμανία: «Το Google Maps μου είπε να πάω από εκεί» λέει ο οδηγός του πούλμαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης