Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες - Ένας νεκρός, 24 τραυματίες

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες - Ένας νεκρός, 24 τραυματίες

Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά - Στο σημείο έχει σπεύσει άνθρωπος της ελληνικής πρεσβείας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

leoforeio_bucuresti_arthro
Ένα τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό άνδρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, και 24 τραυματίες σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες.

IMG_20221223_151923
IMG_20221223_151609
IMG_20221223_151614
IMG_20221223_151931

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι. Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο που μάλλον έτρεχε, παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Επίσης, μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή, το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο, έκανε στάση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη για να πάρει κόσμο και έπειτα συνέχισε για τον προορισμό του στο Βουκουρέστι. Η υπάλληλος του γραφείου ανέφερε στο protothema.gr ότι οι υπεύθυνοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Βουκουρέστι και τους συγγενείς των ταξιδιωτών. 

Σύμφωνα με νομικές πηγές που μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός του λεωφορείου βρέθηκε αρνητικός σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο άνδρας εξήγησε στην αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Κλείσιμο


«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Daniel Vasile στο Digi 24.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά ενώ τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η μία γυναίκα δεν έχει τις αισθήσεις της και οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στο κεφάλι αλλά έχουν τις αισθήσεις τους. Τα μέλη της πρεσβείας, που πήγαν στο σημείο του δυστυχήματος αρχικά, έχουν μεταβεί στα νοσοκομεία.

Ο άνδρας που κατέληξε, είναι περίπου 50 ετών και όσοι δεν έχουν τραυματιστεί, είναι σε ξενοδοχείο.

Δείτε βίντεο:

Βουκουρέστι 1

Βουκουρέστι 2


Ρουμανία


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Ρουμανίας:

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Τροχαία ενημερώθηκε για ένα τροχαίο στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου.

Προς το παρόν, η κυκλοφορία είναι περιορισμένη στην περιοχή του ατυχήματος.

Δείτε βίντεο: Ρουμανία: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο με 47 Έλληνες - Ένας νεκρός, 23 τραυματίες



Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Η δικογραφία για τον ομαδικό βιασμό - «Αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, το έχουν πάθει και άλλοι»

Εύα Καϊλή: Την επισκέφθηκε στις φυλακές του Χάρεν ο πατέρας της

Παρίσι: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης