Ανεστάλη η απεργία των πληρωμάτων σε ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά

Ανεστάλη η απεργία των πληρωμάτων σε ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά

Ανακούφιση στην αγορά μετά τη συνάντηση που είχαν συνδικαλιστές με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας

ploia
Ανεστάλησαν οι 48ωρες απεργίες που ειχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών

Προηγήθηκε συνάντηση των συνδικαλιστών με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας όπου τέθηκαν τα αιτήματα επι τάπητος και αναμένεται συνέχεια.

Το σημαντικό είναι ότι απεφεύχθη ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία και στο εμπόριο αφού όπως είχαν επισημάνει κύκλοι της λιμενικής βιομηχανίας σε περίπτωση που πραγματοποιείτο αυτή η απεργία το κόστος για τη Οικονομία θα ήταν μεγάλο και θα σημειωνόταν μια θεόρατη καταστροφή του εισαγωγικού – εξαγωγικού και διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας.

Όπως εξηγούσαν παράγοντες της αγοράς χιλιάδες εμπορεύματα θα έμεναν στις αποβάθρες των λιμανιών, αγορές θα χανόντουσαν και ως επακόλουθο θα υπήρχαν μεγάλες ανατιμήσεις προϊόντων λόγω αναμενομένων σημαντικών ελλείψεων στη τροφοδοσία.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών:

«Με βάση τις εξελίξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ενεργοποίηση τους θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων, στην οποία μας έχει οδηγήσει η εργοδοσία, έχουμε την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%.»

Χαιρετίζει την αναστολή των κινητοποιήσεων η Διεθνής Ναυτική Ένωση

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Ναυτική Ένωση Ελάδας για το θέμα: «Αναφερόμενοι στο σημερινό Δελτίο Τύπου 62 | 2022 της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών, με θέμα την απόφαση αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων, η Διεθνής Ναυτική Ένωση χαιρετίζει την υπεύθυνη και λογική στάση που επέδειξαν η Π.Ε.Π.Ρ.Ν. και οι Ενώσεις Πλοιοκτητών Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών και συγχαίρει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την επιτυχή διαμεσολάβηση που έφερε εις πέρας».  

Ειδήσεις σήμερα:

Η Καϊλή, ο Τζιόρτζι, ο Παντσέρι, το 1,5 εκατ. σε μετρητά και η «ληστεία αλά ιταλικά»

Έκλεισε το mega deal: H JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet για 800 εκατ. ευρώ

Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς και η δολοφονία του από όργανα της χούντας το 1967
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης