Εξαπάτησαν μοναστήρι στην Άρτα με υποτιθέμενη δωρεά

Εξαπάτησαν μοναστήρι στην Άρτα με υποτιθέμενη δωρεά

Οι δράστες κατάφεραν να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς της μονής Κάτω Παναγιάς στην Άρτα

vlaxerna1
Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι απατεώνες, οι οποίοι κατάφεραν να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς της μονής Κάτω Παναγιάς στην Άρτα με το πρόσχημα ότι θα έκαναν... δωρεά ύψους 5.000 ευρώ και μετέφεραν σε δικούς τους λογαριασμούς όσα χρήματα βρήκαν!

Η απάτη εκτυλίχθηκε στις 25 Αυγούστου και εξιχνιάστηκε τέσσερις μήνες μετά από την Ασφάλεια Άρτας, από την έρευνα της οποίας προέκυψαν τα στοιχεία των τριών Ελλήνων δραστών, μιας 50χρονης, μιας 20χρονης και ενός 19χρονου. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπεύθυνη της, της είπε ότι θέλει να δωρίσει 5.000 ευρώ στο μοναστήρι και της έστειλε e-mail ζητώντας τους τραπεζικούς κωδικούς του e-banking της μονής, δήθεν για να καταθέσει απευθείας τα χρήματα.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που της έστειλε, περιείχε ένα link που την ανακατεύθυνε σε "μαϊμού" ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας, στην οποία η υπεύθυνη καταχώρησε τους κωδικούς παραχωρώντας έτσι πρόσβαση στους απατεώνες, οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν 7.840 ευρώ από τον λογαριασμό της μονής σε δικούς τους. Μετά την καταγγελία της μοναχής, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την υπόθεση και τελικά ταυτοποίησαν τους τρεις δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κόλαφος» το πόρισμα των ελεγκτών για τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα


Φινάλε για τον α' κύκλο του Maestro - Αποθεωτικά τα σχόλια στο Twitter

Όταν ο Αντίνοος Αλμπάνης φίλησε στο στόμα τον Θεοχάρη Ιωαννίδη - «Φιλάς ωραία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης