Θεσσαλονίκη: «Αντιμετώπιζε ψυχιατρικά πρόβλημα» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου ράπερ που διέπραττε ένοπλες ληστείες

Θεσσαλονίκη: «Αντιμετώπιζε ψυχιατρικά πρόβλημα» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου ράπερ που διέπραττε ένοπλες ληστείες

Στις 15.000 ευρώ η λεία τω ληστειών του 23χρονου ράπερ  - Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο

police-thumb-large
Ο 23χρονος ραπερ, «CJ», κρύβεται πίσω από τις οκτώ ένοπλες ληστείες που σημειώθηκαν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης μέσα σε διάστημα δύο ωρών, το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται για καλλιτέχνη-ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος είχε απασχολήσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν τη δικαιοσύνη για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από έξι μήνες.

Ο νεαρός οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ραπερ δεν πραγματοποίησε μόνο τις οκτώ ληστείες το βράδυ της Τρίτης, αλλά έκανε άλλες τρεις σε προγενέστερο χρόνο, με τη λεία του να ανέρχεται σε περίπου 15.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Θοδωρής Καραγιάννης, ο 23χρονος παραδέχεται τις πράξεις του και ζητάει συγνώμη από τα θύματα, τονίζοντας ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσεως και εξάρτησης. «Δεν είχε εικόνα της σημασίας των πράξεών του», σημειώνει.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε μίνι μάρκετ της Θεσσαλονίκηςς
Κλείσιμο


Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία που πραγματοποίησε ο «CJ» το βράδυ της Κυριακής είχε δημοσιεύσει το protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 23.00, όταν ο άντρας με το μαύρο μπουφάν, την άσπρη κουκούλα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε στο μίνι μάρκετ και έδειξε το στον υπάλληλο το πιστόλι που είχε στο μπροστά μέρος από τη φόρμα που φορούσε.

Ο εργαζόμενος άνοιξε την ταμειακή μηχανή και του έδωσε 270 ευρώ σε μετρητά, ενώ ο δράστης χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρώσει τη ληστεία και να γίνει «καπνός». Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα φέρεται να είχε μπει και σε ένα κατάστημα με τυχερά παιχνίδια, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε ληστεία. Ο υπάλληλος φέρεται να αντιλήφθηκε ότι είχε πιστόλι στην κατοχή του και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 23χρονος απογευματινές ώρες χθες και σε διάστημα μόλις δύο ωρών, αφού εισήλθε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε τέσσερα φαρμακεία, ένα μίνι-μάρκετ και τρία πρακτορεία ΟΠΑΠ στις περιοχές Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς και Χαριλάου, αφαίρεσε, με την απειλή όπλου, χρηματικά ποσά σε επτά περιπτώσεις.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε από έμπειρα πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινείται πεζός στην περιοχή Χαριλάου. Προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, προτείνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ενεργώντας με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- αεροβόλο πιστόλι,
- 7.020 ευρώ και
- ενδύματα που τον τοποθετούν στους χώρους των ληστειών.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, ο 23χρονος, με τη συνδρομή ατόμων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, το διάστημα 11 και 12-12-2022, διέπραξε τρείς ακόμη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Νεάπολης και Συκεών.
Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (15.595) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο άντρας αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί, δυνάμει σχετικού εντάλματος, τον Νοέμβριο του 2019 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για διάπραξη έξι (6) ληστειών σε καταστήματα ψιλικών του κέντρου πόλης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Aρπαξαν την περιουσία της μητέρας μου με πλαστή διαθήκη» - Καταγγελία για την Κιβωτό

Αυτή την ώρα το δικαστήριο για την προφυλάκιση της Καϊλή

Bαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 16χρονο Ρομά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης