Κρήτη: Έσπασαν βιτρίνες στο Ηράκλειο στην πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά
13.12.202221:36
Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την Δημοτική αγορά και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές της χώρας στη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά ο οποίος το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό.
Στην Κρήτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά και Ηράκλειο από φορείς, πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες.
Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την Δημοτική αγορά και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης – υπο την διακριτική παρουσία της αστυνομίας – η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, σύμφωνα με το flashnews.
Στο Ηράκλειο άτομα που συμμετείχαν στην πορεία ενώ περνούσαν από τη λεωφόρο Καλοκαιρινού και τους εμπορικούς δρόμους γύρω από τα «Λιοντάρια» προξένησαν πολλές ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.