Καιρός: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία – Πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Καιρός: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία – Πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας - Τι καιρό θα κάνει σήμερα

xristougenna_vroxes_xr
Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός αλλάζει και από το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες, αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Κλείσιμο
Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού.

Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο.

Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.

Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.

Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές - καταιγίδες. Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα. Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού. Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές. ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο. Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο. Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν. Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, December 5, 2022




Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο (10/12) στα βορειοδυτικά, με την έλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού από τα δυτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το σύστημα θα κινείται προς τα ανατολικά και την Κυριακή (11/12) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Όσο για τα επόμενα 24ωρα κάποιες βροχές θα εντοπίζονται στα δυτικά, ενώ την σήμερα ίσως οι βροχές να επηρεάσουν σποραδικά και την Αττική.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια ψυχρή πολική μάζα που θα περάσει οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:
«Οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα έδωσε πριν από λίγα λεπτά το ευρωπαϊκό μοντέλο μια αρκετά ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης για τις 13 Δεκεμβρίου η οποία δεν δείχνει όμως να επηρεάζει ιδιαίτερα τη χώρα μας καθώς τη δίνει να κινείται γρήγορα ανατολικότερα! Η αναλογική εκτίμηση λοιπόν προς το παρόν καλά κρατεί μιας και που είχε δώσει ανάλογη εξέλιξη για το ίδιο χρονικό διάστημα έξι μέρες νωρίτερα, από τις 30 Νοέμβρη! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια!

Οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα έδωσε πριν από λίγα λεπτά το ευρωπαϊκό μοντέλο μια αρκετά ψυχρή μάζα πολικής...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, December 5, 2022



Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με ίδιες 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-couu3tzg0cwx)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Απο τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coutwy4r5awh)



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 08-12-2022
Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-12-2022
Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2022
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βορειοδυτικά οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2022
Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά είναι πιθανό είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση στα Τίρανα - Μητσοτάκης σε Ράμα: Είμαστε κοντά σε λύση για τις θαλάσσιες ζώνες

Γλυπτά του Παρθενώνα: Βρετανική διαρροή περί επιστροφής τους, στις αρχές του 2023, για δέκα χρόνια

Χάρι και Μέγκαν: Ξέσπα ο μπάτλερ της Νταϊάνα για το ντοκιμαντέρ - «Γιατί κρατούν τους βασιλικούς τίτλους;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης