Πυροβολισμός 16χρονου: Νέος γύρος επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμός 16χρονου: Νέος γύρος επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Έκλεισε για 2 ώρες η οδός Λαγκαδά - Ρομά επιτέθηκαν με μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας στον Δενδροπόταμο - Ένταση και στο Μενίδι Αττικής

ρομα_θεσσαλονικη
Ολονύκτια και κατά τόπους φαίνεται ότι θα είναι τα περιστατικά όπου σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς, καθώς η ένταση συνεχίστηκε και μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με νέο γύρο επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, έβαλαν κάδους στο οδόστρωμα και άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δύο ώρες. Περιπολικά εξέτρεπαν την κυκλοφορία των οχημάτων από παράλληλες οδούς. Λίγη ώρα μετά τη 1 στο σημείο εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον της διμοιρίας, πετώντας πέτρες και γυάλινα μπουκάλια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Thestival.gr Ένταση με Ρομά στη Σταυρούπολη


Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση φλεγόμενων κάδων και την αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Κλείσιμο
Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στον Δενδροπόταμο, στη Χαλκηδόνα, στην οδό Πόντου κοντά στο κτίριο Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και στον καταυλισμό “Αγία Σοφία”, στον δήμο Θερμαϊκού στο ύψος του καταυλισμού “Τσαΐρια”, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 22.00, τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Ν. Πλαστήρα και πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ και πέτρες έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Δείτε βίντεο από την επίθεση:

Επίθεση στην Οικονομική Αστυνομία


Στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν και έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές εντός του οικισμού.

Θεσσαλονίκη: Ρομά επιτέθηκαν με μολότοφ στο κτήριο της Οικονομικής Αστυνομίας






Έκρυθμο ήταν το βράδυ της Τρίτης το κλίμα και στο Μενίδι Αττικής. Ρομά που συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην οδό Μόρνου διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, άναψαν φωτιές και  πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. 

Ένταση επικράτησε και στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών. Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, άναψαν φωτιές στην περιοχή και πραγματοποιησαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.


Μενίδι


menidi-001
menidi-002
menidi-003
Λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Τρίτης ηρεμία επικρατούσε στην Αυλίζα Αχαρνών. 

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν 2 αστυνομικοί από αντικείμενα που δέχθηκαν και διακομίσθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα επίσης άνοιξε και η περιφερειακή Αιγάλεω την οποία είχαν κλείσει Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ενώ κλειστή παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης η Λεωφόρος Φυλής όπου ομάδες Ρομά είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα, ενώ είχαν στήσει οδοφράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Εμμανουήλ Ξάνθου και πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Από νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή επικρατούσε αναβρασμός καθώς ομάδες νεαρών Ρομά είχαν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Επεισόδια Μενίδι (1)


menidi__4_
menidi__5_
menidi__6_
menidi__3_



Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Κανονικά διεξάγεται από το απόγευμα της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας. Ο αυτοκινητόδρομος είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω διαμαρτυρίας ατόμων για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Οι συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες, άναψαν φωτιές ενώ έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Χάος μετά τα επεισόδια των Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Εικόνες... χάους αποκαλύφθηκαν επί της οδού Πόντου, στη δυτική Θεσσαλονίκη
, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ατόμων Ρομά και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Καμένα λάστιχα στο οδόστρωμα, δύο πυρπολημένα σκαπτικά οχήματα, πέτρες και κάθε λογής αντικείμενο, βρίσκονταν καταμεσής της οδού, πλησίον του οικισμού Ρομά «Αγίας Σοφίας» και της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών. Λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα, η κατάσταση που φαινόταν να έβγαινε εκτός ελέγχου ηρέμησε και τα οχήματα της πυροσβεστικής επιχειρούν, μέχρι αυτήν την ώρα, να σβήσουν τις εστίες που υπάρχουν διάσπαρτες.

Από τις 15:00  το μεσημέρι επικράτησε στην περιοχή σκηνικό μεγάλης έντασης, καθώς οι περίπου 150 Ρομά έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε ο,τι έβρισκαν στο διάβα τους και ξεκίνησαν να επιτίθενται με μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε απόσταση. Μετά από την επέμβαση των αστυνομικών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, τα άτομα οπισθοχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό.

Τότε, ξεκίνησαν να ακούγονται πυροβολισμοί από κυνηγετική καραμπίνα και άλλο όπλο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μοιάζει ότι ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Με την παρέμβαση τον ψυχραιμότερων Ρομά , τα εκτεταμένα επεισόδια σταμάτησαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα. 

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμοί

Επεισόδια με Ρομά

Πάτρα: Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά

Νέα αναστάτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πάτρα στην περιοχή έξω από το καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος προς του Αγίους Πάντες έκλεισε από την αστυνομία, καθώς άτομα πετούν πέτρες και οι οδηγοί δεν περνάνε από το σημείο.

Εντάσεις έχουν προκληθεί και στα Ζαρουχλέικα Πατρών όπως μεταδίδει το pelop.gr.

Συγκεκριμένα στην οδό Ανθείας, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου δέκα Ρομά και υπάρχουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.



Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη για τις ληστείες σε τράπεζες με ψεύτικη χειροβομβίδα

Η Ψηφιακή κάρτα Εργασίας φέρνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

'Eρχονται ισχυρές καταιγίδες αύριο το βράδυ στην Αττική - Νέα σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης