Πώς έγιναν τα επεισόδια στα Εξάρχεια - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Πώς έγιναν τα επεισόδια στα Εξάρχεια - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα

eksarxeia-epeisodia
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΑΔΑ σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (6/12) στα Εξάρχεια την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως σημειώνεται, έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022), με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση (8.000) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:30.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία.

Περί ώρα 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, (1000) άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Κλείσιμο
Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση στα Τίρανα - Μητσοτάκης σε Ράμα: Είμαστε κοντά σε λύση για τις θαλάσσιες ζώνες

Γλυπτά του Παρθενώνα: Βρετανική διαρροή περί επιστροφής τους, στις αρχές του 2023, για δέκα χρόνια

Χάρι και Μέγκαν: Ξέσπα ο μπάτλερ της Νταϊάνα για το ντοκιμαντέρ - «Γιατί κρατούν τους βασιλικούς τίτλους;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης