Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πλήθος διαδηλωτών στην πορεία - Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πλήθος διαδηλωτών στην πορεία - Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Κλειστό το Σύνταγμα - Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί - Έξι προσαγωγές - Βίντεο και φωτογραφίες

grigoropoulos
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η πορεία για την 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών, στην πορεία συμμετέχουν περί τα 4.500 άτομα. 

26555782
26555830
5749879
5749881



Έξι προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία γύρω στις 6 το απόγευμα πριν από την έναρξη της πορείας. Σημειώνεται ότι άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Προπύλαια / σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία με πλήθος διαδηλωτών για τον Γρηγορόπουλο (1)
Κλείσιμο

Προπύλαια / Μάγδα Φύσσα


Πλήθος διαδηλωτών άρχισαν την πορεία από τα Προπύλαια, πέρασαν στη Σταδίου και περί τις 20:00 έφτασαν έξω από τη Βουλή. 

poreia_grigoropoylos_vrady_william__1_


Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

5749795
5749794
5749809
5749812


Λόγω της πορείας, έκλεισαν το Σύνταγμα, οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου όπως και οι παρακείμενοι δρόμοι. Από τις 9 το πρωί, κλειστός ειναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

poreia_alexis_vrady__1_
poreia_alexis_vrady__2_


Στην πορεία, το «παρών» έχει δώσει και η Μάγδα Φύσσα.

poreia_grigoropoylos_vrady_william__2_
poreia_grigoropoylos_vrady_william__3_


Για άλλη μια φορά τα δρακόντεια μέτρα θα εφαρμοστούν στην περιοχή των Εξαρχείων όπου θα απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το Μετρό.

Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι όπου και ήταν προγραμματισμένη η πρώτη πορεία με συγκέντρωση στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές ενώ στις 18:00 ήταν το κάλεσμα πάλι στα Προπύλαια από διάφορες συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λόγω των συγκεντρώσεων είναι αποκλεισμένο για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Στην προηγούμενη ανακοίνωσή της η Τροχαία είχε αναφέρει τα εξής: Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη (06-12-2022), θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για τη αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη για τις ληστείες σε τράπεζες με ψεύτικη χειροβομβίδα

Η Ψηφιακή κάρτα Εργασίας φέρνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

'Eρχονται ισχυρές καταιγίδες αύριο το βράδυ στην Αττική - Νέα σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης