Εθνική Πινακοθήκη: Δύο κομβικές μαρτυρίες στη δίκη για την αρπαγή του πίνακα του Πικάσο

Εθνική Πινακοθήκη: Δύο κομβικές μαρτυρίες στη δίκη για την αρπαγή του πίνακα του Πικάσο

Φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης  θα ρίξουν δύο πρόσωπα-«κλειδιά» - Στο μικροσκόπιο των Αρχών το ενδεχόμενο εμπλοκής του κατηγορουμένου σε  διεθνή κυκλώματα στη μαύρη αγορά έργων τέχνης

pinakothiki_elaio
Η υπόθεση της κινηματογραφικής αρπαγής του Πικάσο απο την Εθνική Πινακοθήκη «ζωντανεύει» στις δικαστικές αίθουσες στις 20 Ιανουαρίου.

Ο φιλότεχνος ελαιοχρωματιστής κάτοικος Λονδίνου, Άμστερνταμ και Αθηνών που συνελήφθη για τη μεγάλη κλοπή του Πικάσο του Μοντριάν και του Μονκάλβο, στις αρχές του νέου έτους, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα διέπραξε τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012 στη διάτρητη, τότε, Εθνική Πινακοθήκη.

Αν και ο λεγόμενος κοσμοπολίτης «φαντομάς» προφυλακίστηκε και μετά απο ενέργειες του συνηγόρου του κ. Σάκη Κεχαγιόγλου αποφυλακίστηκε με ηλεκτρονική επιτήρηση τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε οτι διέπραξε την κλοπή ορμώμενος απο την αγάπη του για την τέχνη, αρνούμενος τη σχέση του με διεθνή κυκλώματα λαθρεμπόρων τέχνης.

Όμως, οι αρχές θεωρούν οτι ο 50χρονος Γιώργος Σαρματζόπουλος είναι γερά δικτυωμένος, ενώ οι πληροφορίες λένε πως στη δίκη έχει κληθεί ως μάρτυρας ένα πρόσωπο - κλειδι το οποίο έχει «μελετήσει» καλά το βίο και την πολιτεία του ArtFreak -οπως ειναι το nick name του Έλληνα «Φαντομά» στα social media- και θα εισφέρει πολύτιμα στοιχεία.

Πρόκειται για τον δικηγόρο, συλλέκτη έργων τέχνης, ιδιοκτήτη του μουσείου Mario Prassinos και εκτιμητή του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Στέλιο Γκαρίπη, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας σε μια δίκη, οπως λέει, «με εθνικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν γνωστά τα λάθη και οι παραλείψεις, καθώς επίσης και η δράση συγκεκριμένων προσώπων που λυμαίνονται τον χώρο της εθνικής μας κληρονομιάς».

Δυο κομβικά προσωπα

Εκτός απο τον κ. Στέλιο Γκαρίπη ο οποίος απο την πρώτη στιγμή, παρακολουθούσε στενά την υπόθεση της μεγάλης αρπαγής και μέσω των διασυνδέσεων στα κανάλια της παγκόσμιας τέχνης κατάφερε να συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία, τα οποία δίνουν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ενας ακομη μάρτυρας -γυναίκα- η οποία έχει έρθει δυο φορές σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, θεωρείται το δεύτερο κομβικό πρόσωπο στην υποθεση και αναμένεται να διαλευκάνει με τη μαρτυρία της θολά σημεία της ιστορίας και ίσως να προκαλέσει ανατροπή.

Κλείσιμο
Δύο μαρτυρίες καθοριστικές που θα φωτίσουν σκοτεινές πτυχές και θα ανοίξουν νέους δρόμους στην υπόθεση του αινιγματικού Φαντομά και τις σχέσεις του με τα κυκλώματα στη μαύρη αγορά των έργων τέχνης. «Η έως σήμερα συνδρομή μου στην υπόθεση της κλοπής των πινάκων της Εθνικής Πινακοθήκης, δεν είχε στόχο να δώσει απαντήσεις, αλλά να διατυπωθούν από τον έμπειρο ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη που διεξήγαγε την ανάκριση οι σωστές ερωτήσεις. Ως δικηγόρος και ως πραγματογνώμων που καλούμαι να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας σε αυτή τη δίκη εθνικής σημασίας, έχω ήδη εξοπλιστεί με τις οριστικές και σωστές απαντήσεις» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Στέλιος Γκαρίπης.

dikigoros4
Ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης


Ειδήσεις σήμερα:

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Βίντεο με τον 53χρονο συνταγματάρχη - Τα χρέη στους τοκογλύφους και ο τζόγος

Ιταλία: «Βρυχάται» το ηφαίστειο Στρόμπολι - Σεισμός και τσουνάμι 1,5 μέτρου στο νησί, εντυπωσιακά βίντεο

Κιβωτός: «Ο πατήρ Αντώνιος είχε ζητήσει να μην φαίνεται το γραφείο του» λέει η εικαστικός που ζωγράφιζε τους τοίχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης