Θεσσαλονίκη: «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», λένε Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου μετά από καταδίωξη

Θεσσαλονίκη: «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», λένε Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου μετά από καταδίωξη

Πατέρας παιδιού 1,5 έτους ο νεαρός που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι - Συνελήφθη ο Αστυνομικός που τον πυροβόλησε

thess_shots__2_
«Το παιδί έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Δεν είχε όπλο, δεν πυροβόλησε τους αστυνομικούς», λέει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του οικισμού Ρομά «Αγίας Σοφίας», εκεί όπου ζει ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταύρος Καβατζίδης, ο ανήλικος πήγε στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Μοναστηρίου για να βάλει πετρέλαιο στο φορτηγάκι που ανήκει στον πατέρα του, ωστόσο κάνεις δε γνωρίζει τι έγινε μετά και ξεκίνησε η καταδίωξη από την αστυνομία. «Το παιδί δεν είχε πιστόλι, ούτε κάτι παράνομο επάνω του. Πήγε απλά για να βάλει πετρέλαιο. Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον πυροβόλησε. Του έριξαν στο  δόξα πατρί, στο κεφάλι. Δεν έκανε τίποτα το παιδί. Ο αστυνομικός ήταν "μάγκας". Είναι ψέματα ότι τους χτύπησε με το φορτηγάκι», αναφέρει.

«Δεν υπήρχε καταδίωξη. Το παιδί δεν έχει κάνει παρανομίες. Σηκώθηκε ένας μάγκας και τον άρχισε, του έριξε όπως ήθελε αυτός. Το παιδί σταμάτησε κανονικά στο πρατήριο να βάλει βενζίνη, δε ξέρουμε αν είχε λεφτά. Αν δεν είχε πρέπει να του ρίξεις στο κεφάλι; Μπορεί έκανε ένα λάθος. Επιτρέπεται να τον πιάσεις, να τον βάλεις μέσα με τον νόμο. Όχι να τους ρίξεις στο κεφάλι», ανέφερε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους.

Όπως λέει ο κ. Καβατζίδης, «το παιδί είναι ετοιμοθάνατο στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή η ζωή του, μπορεί να είναι και είναι νεκρό και να μην το μαρτυράνε», σημειώνει. Ο πρόεδρος του οικισμού Ρομά Αγίας Σοφίας, μαζί με συγγενείς του 16χρονου, προειδοποιουν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.  Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται.
thess_shots__1_
thess_shots__4_
thess_shots__3_
Εξαγριωμένοι οι συγγενείς του 16χρονου Ρομά
thess_shots__2_
 

Κλείσιμο
«Θα σκοτώσουν το παιδί εν ψυχρώ δε θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου; Ύστερα θα λένε ότι φταις;», λέει ο κ. Καβατζίδης, τονίζοντας ότι ο 16χρονος ήταν ένα αγνό παιδί, πατέρας ενός 1,5 χρονών παιδιού.

«Ηταν στο πρατήριο, δεν είχε λεφτά να πληρώσει και έφυγε το παιδάκι. Αριθμό πινακίδας έχει, θα μπορούσαν να έρθουν σπίτι. Όχι να σκοτώσουν το παιδάκι 16 χρονών. Όχι να βγάλουν όπλο και να τον σκοτώσουν» λέει ξάδελφος του ανηλίκου, τονίζοντας ότι δεν είχε όπλο.
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη με έναν σοβαρά τραυματία
 

Πως έγινε η αιματηρή καταδίωξη

Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειου και έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε τραύμα από σφαίρα.

Από νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης φτάνουν συγγενείς του ανήλικου, οι οποίοι είναι εξαγριωμένοι με την αστυνομία και αγωνιούν για τηνκατάσταση της υγείας του.
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη με έναν σοβαρά τραυματία 2
 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ολα έγιναν λίγα λεπτά μετά τη 01.00 όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για οδηγό Ι.Χ. φορτηγού ο οποίος έβαλε καύσιμα σε πρατήριο βενζίνης της οδού Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ωστόσο ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη και στο ύψος της Συμμαχικής Οδού, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό. Στη συνέχεια έπεσαν πυροβολισμοί και το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε πάνω σε τοίχο.

Ο οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει ότι ο 16χρονος οπλοφορούσε και ότι άνοιξε πυρ ενάντια στους αστυνομικούς, ενώ οι συνθήκες που έγινε το συμβάν ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις σήμερα

Προμήθειες 1,2 δισ. ευρώ εισπράττουν κάθε χρόνο οι τράπεζες - Πώς να τις αποφύγετε

€300.000 σε λογαριασμούς και €350.000 σε μετρητά δείχνουν μαύρο χρήμα στην «Κιβωτό»

O businessman και η δημοσιογράφος: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκε τη Λίνα Δρούγκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης