Κιβωτός του Κόσμου: Οι «εντολές» στους παιδαγωγούς για τις «συνέπειες» στα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «εντολές» στους παιδαγωγούς για τις «συνέπειες» στα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά

Σε αποκαλυπτικό έγγραφο περιγραφόταν η «γραμμή» που έπρεπε να ακολουθηθεί στην οργάνωση

pater_antonios
Στο φως οι «εντολές» που μοιράζονταν στους παιδαγωγούς της «Κιβωτού του Κόσμου» για το πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει σχετικό έγγραφο. Σε αυτό, αρχικά περιγραφόταν η «γραμμή» που έπρεπε να ακολουθηθεί, αναφέροντας: «Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις».

Ένα από τα ξεχωριστά κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο «συνέπειες» και περιέγραφε τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδία παρεκτρέπονταν, σημειώνοντας: «Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cotcjfbhbg55)

Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν: «Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει τη συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο».

«Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν» είχε αναφέρει την 18η Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στον Πειραιά: «Είδε κάτι στο κινητό μου, καβγαδίσαμε και θόλωσα» λέει ο 25χρονος που σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του

Καθηγητής Βασιλακόπουλος: Χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από κορωνοϊό και το έχουμε ξεχάσει

Ενεργειακός «τυφώνας» στην Ευρώπη - 60% αύξηση στην τιμή ρεύματος στη Γερμανία, οργανωμένα μπλακ άουτ στη Γαλλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης