«Ελευθερία» Λάρισας: Ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε δύο μέλη του Δ.Σ.

«Ελευθερία» Λάρισας: Ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε δύο μέλη του Δ.Σ.

Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη για την εφημερίδα «Ελευθερία Λάρισας» αποτελεί η ποινική δίωξη για κακουργήματα που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας εναντίον τεσσάρων προσώπων για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου κατ΄εξακολούθηση

dimitrakopouloi-1
Ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Δημητρακόπουλος πριν από δύο χρόνια για την πλαστογραφία της υπογραφής της μητέρας του σε τέσσερα ιδιωτικά συμφωνητικά.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης της επικύρωσης των πλαστών υπογραφών  διεξάγεται κύρια ανάκριση με κατηγορούμενους τους Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου-Ντιθ, πρόεδρο του ΔΣ της εφημερίδας “Ελευθερία Λάρισας», Γιώργο Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας και δύο ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ήτοι των Μιχάλη Σακελλάρη, υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Μαρία-Αμέλια Ντιθ, Ισπανίδας πρώην αεροσυνοδού, μητέρας της προέδρου του ΔΣ Δανάης-Ισαβέλλας Δημητρακοπούλου.
Οι κατηγορίες αφορούν πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και χρήση πλαστού εγγράφου κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, διότι από τη χρήση τους η συνολική ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ και αφορούν την πλαστογραφία τεσσάρων διαφορετικών ιδιωτικών συμφωνητικών, τα οποία επικυρώθηκαν την ίδια μέρα από υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι από τα ΚΕΠ του Δήμου.

Η ανακοίνωση του κ. Δημητρακόπουλου
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Δημητρακόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στη μήνυση περιλαμβάνεται επίσης πρακτικό της γενικής συνέλευσης του ΔΣ της "Ελευθερίας" στις 17-7-2014 και απόφαση του ΔΣ για την φερόμενη ενοικίαση απο τη μητέρα μου στην ανώνυμη εταιρία δύο κτιρίων όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, τα πιεστήρια αλλά και η οικία της μητέρας μου στο 3ο χιλ παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Λαρίσης για ασυνήθιστα μεγάλη χρονική διάρκεια
(50 χρόνια) και για το ευτελές ποσό συγκριτικά με την αξία τους (6.000 ευρώ το χρόνο), και η φερόμενη δήλωση της εκδότριας μητέρας μου Δανάης Δημητρακοπούλου που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία » στις 23.8.2018 και την οποία οι εν λόγω κατηγορούμενοι/εγκαλούμενοι χρησιμοποίησαν εναντίον μου για να με απομακρύνουν απο τη μητέρα μου και την εφημερίδα.
»Σημειώνω ότι η εν λόγω κατηγορουμένη/εγκαλούμενη πλέον για κακούργημα Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου-Ντιθ  παρουσίασε εναντίον μου όλα τα παραπάνω για τα οποία σήμερα κατηγορείται, στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας για τη θέση της μητέρας μου υπο δικαστική συμπαράσταση, η οποία θα συνεχιστεί από την πλευρά μου κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων που μου παρέχει ο νόμος, προκειμένου να στερήσει απο εμένα μοναδικό τέκνο το κατά νόμον δικαίωμά μου να οριστώ εγώ δικαστικός συμπαραστάτης της μητέρας μου, ως έχων άμεσο έννομο συμφέρον για το πρόσωπο και την περιουσία της μητέρας μου, την οποία ουδέποτε έβλαψα, αντιθέτως ευνόησα, καθιστώντας την πλουσιότερη με τη δωρεά που της έκανα το 2004, δίνοντάς της λόγω βουλευτικού ασυμβιβάστου το 45% της εφημερίδας "Ελευθερία Λάρισας " που κληρονόμησα τότε απο τον πατέρα μου Παναγιώτη Δημητρακόπουλο.

Η δικαστική συμπαράσταση της Δανάης Δημητρακοπούλου
»Η άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα κατά των τεσσάρων, των οποίων κατανοώ και σέβομαι πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, και ειδικότερα κατά της Δανάης-Ισαβέλλας Δημητρακοπούλου Ντιθ, προσθέτει στην ανακοίνωση ο κ. Δημητρακόπουλος εγείρει σοβαρό θέμα σχετικά με την απόφαση του Εφετείου Λάρισας της 8.7.2022 με την οποία απερρίφθη η ασκηθείσα από εμένα έφεση και ορίστηκε η Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου Ντιθ, δικαστική συμπαραστάτρια, ιδιαίτερα μάλιστα αφού είχα, μεταξύ άλλων, υποβάλει με την ασκηθείσα έφεση και αίτημα αναστολής  έκδοσης απόφασης με το αιτιολογικό των τριών δικογραφιών που ήταν σε εκκρεμότητα αλλά και πιο συγκεκριμένα της από 8.10.2020 μηνυτήριας αναφοράς μου για τα παραπάνωωαναφερθέντα ποινικά αδικήματα, αίτημα το οποίο όμως και αυτό απερρίφθη απο την Εφέτη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διαχειρίζεται την περιουσία της μητέρας μου, άτομο, εν προκειμένω η Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου-Ντιθ, στο οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα σχετικό με τη συμπαραστατούμενη μητέρα μου και την περιουσία της!

»Με την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, όπου πλέον δύο απο τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανωνύμου εταιρίας εφημερίδα "Ελευθερία Λάρισας" είναι κατηγορούμενοι/εγκαλούμενοι, και επιπλέον ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μιχαλόπουλος, τυγχάνει και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων, γίνονται πλέον αντιληπτές οι μεθοδεύσεις για την υφαρπαγή και εκμετάλλευση της περιουσίας και της εφημερίδας της οποίας τη διοίκηση και διαχείριση έχει για όσο ζει η μητέρα μου, και κατ' επέκταση η καταστρατήγηση του καθολικού καταπιστεύματος 55% το οποίο ο πατέρας μου Παναγιώτης Δημητρακόπουλος στη διαθήκη του που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 20.7.2004 θεσπίζει υπερ εμού- από το οποίο ουδέποτε παραιτήθηκα όπως ψευδώς διαδίδεται- ώστε να είμαι, όπως εκείνος επιθυμούσε, μοναδικός ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Ελευθερία Λάρισας".  
Καθώς η "Ελευθερία" είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της ζωής των πολιτών της Λάρισας και πρέπει να παραμείνει, επειδή γνωρίζω οτι αντιμετωπίζει λόγω των μεθοδεύεων και των χειρισμών αυτών που ανέλαβαν τη διοίκηση με δόλιο τρόπο εις βάρος της μητέρας μου και εμού, σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, καλώ τους οικονομικούς Εισαγγελείς με αναφορά που θα καταθέσω τις επόμενες μέρες να διερευνήσουν τυχόν οικονομικά εγκλήματα, ώστε πριν και πάνω απ' όλα να μη μείνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στον δρόμο. Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και τιμής προς τους πολίτες της Λάρισας που τόσο αγάπησαν την "Ελευθερία του Τάκη Δημητρακόπουλου"».

Τί απαντούν οι Δανάη - Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, Γεώργιος Μιχαλόπουλος και Μαρία Αμέλια Ντιθ Πλνο.

Τους ισχυρισμούς του Γεωργίου Δημητρακόπουλου αποκρούουν ως ψευδείς και συκοφαντικούς, σε βάρος τους, οι Δανάη - Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, Γεώργιος Μιχαλόπουλος και Μαρία Αμέλια Ντιθ Πλνο, αναφέροντας μας τα εξής:

«Μόνη αλήθεια είναι εν προκειμένω ότι η πρώτη εξ ημών ανέβαλα την θέση της προέδρου του ΔΣ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», κατόπιν επιθυμίας της γιαγιάς μου Δανάης Δημητρακοπούλου, ενώ ο δεύτερος εξ ημών προσλήφθηκα αρχικώς ως Οικονομικός Διευθυντής στην τότε ατομική επιχείρησή της με έδρα τη Λάρισα και από τον Νοέμβριο του έτους 2013, οπότε η ως άνω επιχείρηση μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», κατέχω την θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Σύμβουλου αυτής, κατόπιν προσωπικής επιλογής του προσώπου μου για την ως άνω θέση από την Ιδια τη Δανάη Δημητρακοπούλου. Η πρόσληψή μου έγινε μετά από εκτίμηση και αξιολόγηση τόσο των τυπικών προσόντων μου - τίτλων σπουδών, όσο και των ουσιασπκών προσόντων και της εμπειρίας μου από την απασχόλησή μου σε διευθυντικές θέσεις διαφόρων επιχειρήσεων, σε σχέση με άλλους υποψήφιους, που αξιολόγησε τη δεδομένη χρονική περίοδο η Δανάη Δημητρακοπούλου. Η δε τρίτη εξ ημών ουδεμία σχέση έχω με την διοίκηση της εφημερίδας. Επομένως, ουδέν αθέμιτο ή παράνομο μέσο χρησιμοποιήσαμε οι πρώτη και δεύτερος εξ ημών, προκειμένου να αναλάβουμε τις θέσεις, που σήμερα κατέχουμε. Αποτελέσαμε αμφότεροι προσωπικές επιλογές της Δανάης Δημητρακοπούλου για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων και κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απολύτως κατασκευασμένος και ψευδής, με στόχο να πλήξει την ηθική υπόσταση, την τιμή και την υπόληψή μας.

Επί πλέον, ουδέποτε επιχειρήσαμε να υφαρπάξουμε την περιουσία της Δανάης Δημητρακοπούλου καθ’ οιονδήττοτε τρόπο, ούτε και προέβημεν σε μεθοδεύσεις οποιουδήποτε είδους, προκειμένου να το πετύχουμε , οι δε εν λόγω ισχυρισμοί τους οποίους προέβαλε ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος ενώπιον των αρμοδίων Πολπικών Δικαστηρίων απορρίφθηκαν συλλήβδην, τόσο δυνάμει της αριθμ. 20/2021 ορισπκής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), όσο και δυνάμει της υπ’αριθμ. 294/2022 αμετάκλητη απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας).

Τέλος, ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος συστηματικά υποβάλλει εναντίον μας σωρεία μηνύσεων/εγκλήσεων, για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ωστόσο, η άσκηση ποινικής δίωξης από ένα μονοπρόσωπο δικαιοδοτικό όργανο και δη από την εκάστοτε Εισαγγελική Αρχή, έχει (απλώς) ως αποτέλεσμα τη διενέργεια ανάκρισης, ενώ η τελική κρίση περί παραπομπής ή απαλλαγής ανήκει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Συνεπώς, η, εν προκειμένω, άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μας δεν συνιστά, ασφαλώς «πανηγυρική» δικαίωσή του Γεωργίου Δημητρακόπουλου και συνακόλουθα παραπομπή μας σε δίκη και καταδίκη μας, την στιγμή, μάλιστα, που η όλη διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο προδικασίας ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΛΗΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ., ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΑΣΚΗΘΕΙΣΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ. Με άλλες λέξεις, και κατά τα κοινώς γνωστά, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης της ποινικής προδικασίας, το κατηγορητήριο δεν συντάσσεται από τον εκάστοτε Εισαγγελικό Λειτουργό, αλλά από τον Ανακριτή, ο οποίος, εν προκειμένω, ουδόλως έχει προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες, ώστε να μας έχουν γνωστοποιηθεί οι πράξεις, για τις οποίες καλούμαστε να απολογηθούμε».Ειδήσεις σήμερα:

Μέσω του gov.gr η έκδοση άδειας για πολιτικό γάμο

Δείτε βίντεο: Γυναίκα γέννησε όρθια στην Κίνα γιατί... δεν είχε covid test για να μπει στο μαιευτήριο

Η κακοκαιρία χτυπά την Αττική - Προβλήματα στους δρόμους - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης