Ειδικό Δικαστήριο - Ξένη Δημητρίου: «Ουδέποτε ο Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου»

Ειδικό Δικαστήριο - Ξένη Δημητρίου: «Ουδέποτε ο Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου»

Σύμφωνα με την Ξένη Δημητρίου ούτε οι συνάδελφοί της Ελένη Ράϊκου και Παναγιώτης Αθανασίου της είχαν μιλήσει για οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους εκ μέρους του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

dimitriou
H πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατά την σημερινή κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, ανέφερε ότι «ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου».

Για δεύτερη ημέρα, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε σήμερα κατά την 21η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου αναφέρθηκε διαχρονικά στην πορεία της δικογραφίας της Novartis από τη χρονική στιγμή που η κυρία Τουλουπάκη της διαβίβασε τη δικογραφία (5.2.2018) και εν συνεχεία εκείνη της διαβίβασε στον υπουργό Δικαιοσύνης, έτσι ώστε εκείνος με την σειρά του να τη διαβιβάσει στη Βουλή. Ακόμη, επανέλαβε μερικώς στα όσα είχε καταθέσει χθες κατά πρώτη ημέρα της κατάθεσης της.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πλέον του ανέφερε «ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο της», επισήμανε ότι ούτε οι συνάδελφοί της Ελένη Ράϊκου και Παναγιώτης Αθανασίου της είχαν μιλήσει για οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους εκ μέρους του κατηγορούμενου.

Σε σχετική ερώτηση για την κομματική ταυτότητα που της είχε αποδώσει η Ελένη Ράϊκου, η μάρτυρας απάντησε: «Όχι μόνο δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τις γνώριζε ο τότε υπουργός. Γιατί ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν και αυτός καθηγητής και ήξερε. Αν είπε τέτοιο πράγμα η κ. Ράϊκου, τότε γιατί έκανα τόσες παραγγελίες σε βάρος τόσων ανθρώπων που καταγγέλλονταν από την αντιπολίτευση. Είχα κάνει τόσες τόσες προκαταρκτικές».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης η κυρία Δημητρίου, αναφέρθηκε στην γνωστή επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) Δημήτρη Τζανακόπουλου στο γραφείο της.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά ανέφερε η μάρτυς: «Λίγο πριν έρθει η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, στο γραφείο μου ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Είχε κλείσει το ραντεβού πριν από ημέρες. Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα το ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κυρία Τουλουπάκη».

Η μάρτυς απάντησε σε ερωτήσεις, τόσο των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, όσο και των συνηγόρων των δυο κατηγορουμένων του κ. Παπαγγελόπουλου και της κυρίας Τουλουπάκη. Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022.



Ειδήσεις σήμερα:

DailyMail: Σχέδιο ανάπλασης €14 εκατ. συζήτησαν Κάρολος - Μητσοτάκης για το Τατόι

Βρήκαν χρηματικό ποσό σε διαμέρισμα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης