Ειδικό Δικαστήριο: Δύο ακόμη μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη Παπαγγελόπουλου -Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Δύο ακόμη μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη Παπαγγελόπουλου -Τουλουπάκη

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου

5683420
Δύο βασικοί μάρτυρες κατέθεσαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης Παπαγγελόπουλου –Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, κατά την 19η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς (εισαγγελέας Πρωτοδικών) Στέλιος Μανώλης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος θα συνεχίσει την κατάθεσή του την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022.

Σχετικά με τις τρεις αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, ο κ. Μανώλης κατέθεσε ότι είχε λάβει γνώση του περιεχομένου των δύο μόνο αναφορών ενώ η 3η δεν είχε περιέλθει εν γνώσει του. Κατά την άποψή του οι αναφορές δεν αποτελούσαν μηνύσεις, δεν είχαν τα στοιχεία μήνυσης, δεν ανέφεραν συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο και είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα και στοιχεία προς διερεύνηση. Κατά την άποψη του μάρτυρα δεν έπρεπε άμεσα να διαβιβαστούν οι επίμαχες αναφορές στη Βουλή.

Σε ερώτηση της πρόεδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλικής Ηλιοπούλου εάν το όνομα του πολιτικού προσώπου που καταγγελλόταν με τις αναφορές των βουλευτών θα μπορούσε να βρεθεί, ο κ. Μανώλης απάντησε «ναι», αλλά δεν είχαν οι αναφορές το χαρακτήρα μαρτυρίας. Ακόμη, ανέφερε ότι τα στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στάλθηκαν τελικά στην Βουλή ανέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων, προηγουμένως δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν τη δικογραφία στο κοινοβούλιο.

Σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου ο κ. Μανώλης απάντησε ότι τον κ. Παπαγγελόπουλο τον συνάντησε δυο φορές μόνο. Η μία ήταν όταν υπήρξε μια εθιμοτυπική επίσκεψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης μαζί με την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο γραφείο της κυρίας Τουλουπάκη και δεύτερη ήταν κατά την κοπή της πίττας της Πρωτοχρονιάς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κιβωτός του Κόσμου: Εμφανίστηκαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα - Μιλούν για «θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα»

Μουντιάλ 2022: Βγήκαν στους δρόμους οι Ιάπωνες, αλλά... σταμάτησαν στο πράσινο για τ' αυτοκίνητα!

«Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον Χάρο» λέει η μητέρα της 21χρονης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης