Άφαντος ο οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη στη Θεσσαλονίκη

Άφαντος ο οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη στη Θεσσαλονίκη

Αναζητείται για να συλληφθεί -Την πάτησε δύο φορές, του φωνάζαμε να σταματήσει», λένε αυτόπτες μάρτυρες

ekavnes
Άφαντος παραμένει ο οδηγός του αυτοκινήτου που τα ξημέρωματα της Τρίτης παρέσυρε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά την 21χρονη κοπέλα, στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη


Το αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε παρατημένο, με σπασμένο παρμπρίζ και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο οδηγός παραμένει "εξαφανισμένος". Η αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες, αρχικά για την ταυτοποίησή του και στη συνέχεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, η 21χρονη φοιτήτρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν επί τόπου οι διασώστες του ΕΚΑΒ, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή, ενώ μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, μεταξύ άλλων, στο κεφάλι όπου φέρει βαρύτατα τραύματα.
troxaio-mak

Κλείσιμο
Η άτυχη κοπέλα με καταγωγή από τα Χανιά, είναι φοιτήτρια στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή οι γονείς της που αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας της.

Την χτύπησε, την πάτησε ξανά και εξαφανίστηκε

Το τροχαίο ατύχημα με θύμα την 21χρονη, σημειώθηκε μπροστά σε αρκετούς πολίτες και εργαζόμενους της περιοχής που, όπως περιέγραψαν στο protothema.gr, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν, καθώς ο οδηγός του οχήματος, αφού παρέσυρε την κοπέλα, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια έκανε όπισθεν και την πάτησε ενώ βρίσκονταν αιμόφυρτη στην άσφαλτο, δευτερόλεπτα πριν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και εξαφανιστεί.

Μάλιστα, ένας διανομέας που αντιλήφθηκε τα όσα συνέβησαν και ότι ο οδηγός δεν είχε καμία πρόθεση να σταματήσει, ξεκίνησε να τον καταδιώκει με το μηχανάκι, ωστόσο ο οδηγός έστριψε από την οδό Ιασωνίδου και κατάφερε να χαθεί στα στενά της πόλης.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία καταστηματάρχη της περιοχής που περιέγραψε πως έγινε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη του θύματος. "Περίπου 01.30 ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και βγήκαμε έξω. Είδαμε ένα αυτοκίνητο να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πολύ γρήγορα. Είδαμε την κοπέλα να είναι πεσμένη στην άσφαλτο. Ο τύπος χτύπησε την κοπέλα, έπεσε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, έκανε πίσω και την πάτησε ξανά ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος και έφυγε γρήγορα», ανέφερε στο protothema.gr.

"Ηταν ένα αυτοκίνητο μάρκας Skoda με φιμέ τζάμια. Χτύπησε την κοπέλα, έκανε αναστροφή, την ξανά πάτησε και έφυγε. Βγήκαμε όλοι έξω. Ο άνθρωπος ήταν "κάγκουρας", έκανε μανούβρες. Νόμιζα ότι ήταν μεθυσμένος που χτύπησε σε κάδο σκουπιδιών αλλά τελικά χτύπησε άνθρωπο. Την πάτησε δύο φορές", ανέφερε άλλη καταστηματάρχης της περιοχής.

«Του φωνάζαμε "σταμάτα"»

Όπως ανέφερε στο protothema.gr άνθρωπος που διατηρεί ψητοπωλείο στην περιοχή, μόλις άκουσαν τον δυνατό κρότο βγήκαν έξω από το κατάστημα και είδαν τον οδηγό να φεύγει με το αυτοκίνητο. «Του φωνάζαμε 'σταμάτα, σταμάτα', αλλά έφυγε. Καλέσαμε αστυνομία και ασθενοφόρο. Η κοπέλα ήταν στο έδαφος και είχε χάσει τις αισθήσεις της», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολίτες κατάφεραν να κρατήσουν τον αριθμό πινακίδας του οχήματος, ενώ προσπάθησαν να τον σταματήσουν χωρίς να τα καταφέρουν.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, σε βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας κοντινού καταστήματος και δημοσίευσε το protothema.gr, διακρίνεται η στιγμή που ο οδηγός του σκούρου γκρι αυτοκινήτου, αφού έχει παρασύρει την 21χρονη, διαφεύγει με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Εγνατία, με κατεύθυνση προς δυτικά, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να έστριψε δεξιά, στην οδό Ιασωνίδου και να εξαφανίστηκε μέσα από τα στενά.

Η ώρα που δείχνει το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης και προκύπτει από μαρτυρίες, είναι 01.18. Εκείνη τη στιγμή, ένας εργαζόμενος της επιχείρησης ακούει τον εκκωφαντικό θόρυβο και περπατάει προς τον δρόμο για να δει τι συμβαίνει. Πολίτες διακρίνονται να τρέχουν προς την κεντρική οδό της πόλης, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι έγινε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, φαίνεται το αυτοκίνητο να διέρχεται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ από πίσω του ακολουθεί μια μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού που, πιθανότατα, οδηγεί ο διανομέας που προσπαθεί να τον ακολουθήσει, χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, πολίτες κοιτούν το αυτοκίνητο και προσπαθούν να καταγράψουν τον αριθμό από τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα καλούν την Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ για να ζητήσουν βοήθεια.


Ειδήσεις σήμερα:

Ένταση στα Βαλκάνια: Προς «κλιμάκωση της βίας» οδεύει το Κόσοβο, προς την Μόσχα η Βουλγαρία

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Προς τα πού κινείται η κακοκαιρία «Denise»

«Φύλλο και φτερό» τα βιβλία και η διαχείριση του budget εκατομμυρίων στην Κιβωτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης