Άσσηρος Θεσσαλονίκης: Προσομοίωση Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην άσκηση «GΟRDIAN KNOT 2022»

Άσσηρος Θεσσαλονίκης: Προσομοίωση Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην άσκηση «GΟRDIAN KNOT 2022»

Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πλήρης εγρήγορση και ετοιμότητα» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης

askisi1
Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχου, Ιωάννη Δρυμούση, του Διοικητή του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγου Σωτήρη Κωστάκογλου, εκπροσώπων προξενικών Αρχών, αλλά και ανώτατων αξιωματικών ΝΑΤΟικων σχηματισμών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελική φάση της άσκησης «GΟRDIAN KNOT 2022», η οποία έλαβε χώρα από τις 8 έως και 18 Νοεμβρίου 2022, στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Η εν λόγω άσκηση αποτέλεσε μια πλατφόρμα μέσα από την οποία το Στρατηγείο NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) δοκιμάζει και επιδεικνύει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, την επαγρύπνηση και την ετοιμότητά του σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής τους αντικατοπτρίζεται η αφοσίωση των κρατών που συνεισφέρουν στην Συμμαχία, εκμεταλλευόμενα τη στρατηγική θέση του Στρατηγείου του NRDC-GR στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, δεδομένης και της τρέχουσας γεωπολιτικής συγκυρίας. Στην άσκηση συμμετείχε, πέραν του ξένου προσωπικού που ήδη υπηρετεί στο στρατηγείο, και προσωπικό άλλων συμμαχικών δομών του ΝΑΤΟ από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

«Το NRDC-GR διαδραματίζει έναν σημαντικότατο ρόλο όσον αφορά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η συγκεκριμένη άσκηση έδειξε ότι τη συγκεκριμένη του αποστολή την εκπληροί σε απόλυτο βαθμό. Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πλήρης εγρήγορση και ετοιμότητα» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), συγχαίροντας τους διοργανωτές για την απόλυτη επιτυχία της άσκησης.

«Με τον άριστο σχεδιασμό και εκτέλεση της άσκησης GΟRDIAN KNOT 2022 διαπιστώθηκε ο υψηλός επαγγελματισμός του προσωπικού του NRDC-GR, η διαλλειτουργικότητά του με τις λοιπές δομές της Συμμαχίας και ο ρόλος που παίζει το NRDC-GR για τη Συμμαχία. Η ετοιμότητα του NRDC-GR αποδείχθηκε ότι είναι υψηλή για την Συμμαχία, ούτως ώστε να αναλάβει όλα τα έργα που θα του ανατεθούν» τόνισε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος, Ιωάννης Δρυμούσης. «Κατά τη διάρκεια αυτής της ασκήσεως, το NRDC-GR δοκίμασε και επέδειξε την υψηλή του ετοιμότητα, ώστε να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε αποστολή του ζητηθεί, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ» ανέφερε από πλευράς του, ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Σωτήρης Κωστάκογλου, επισημαίνοντας ότι «επιδείχθηκε το Στρατηγείο σε μια πλήρη λειτουργία, η οποία θα εφαρμοζόταν σε οποιαδήποτε αποστολή, σε οποιοδήποτε μέρος του εξωτερικού».

Σημειωτέον ότι το NRDC-GR αποτελεί ένα εξαιρετικά ικανό, διαρκώς εξελισσόμενο, αξιόπιστο Χερσαίο Στρατηγείο των Δυνάμεων Διαβαθμισμένης Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ, το οποίο διατηρεί υψηλή ετοιμότητα ανάπτυξης, αναλόγως της εκάστοτε αποστολής του, σε οποιαδήποτε περιοχή διακλαδικών επιχειρήσεων απαιτηθεί, παραμένοντας έτοιμο να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε μελλοντικές προκλήσεις, ορμώμενο από τις βασικές αξίες του ΝΑΤΟ και ενισχυόμενο από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού, μαζί με την αγαστή συνεργασία και προθυμία του πολυεθνικού προσωπικού του.

Κλείσιμο
Οι παριστάμενοι κατά τη σημερινή, τελική φάση της λειτουργίας είχαν την ευκαιρία της παρακολούθησης ενός πλήρους αναπτυγμένου Στρατηγείου κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης οπουδήποτε στον κόσμο, με το Στρατηγείου σε πρώτο ρόλο.
askisi5
askisi4
askisi2
askisi1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης