Πολυτεχνείο: Ειρηνική η πορεία στην Αθήνα - Άνοιξαν οι δρόμοι

Πολυτεχνείο: Ειρηνική η πορεία στην Αθήνα - Άνοιξαν οι δρόμοι

Άνοιξε το μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

poreia-polytexneio3
Ειρηνικά ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 20:00, η πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, στην πορεία συμμετείχαν περί τα 10.000 άτομα, ωστόσο οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό αυτό σε 40.000.

Οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας, άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Mέγαρο Μουσικής», που είχαν κλείσει νωρίτερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα το απόγευμα, η πορεία ξεκίνησε από την οδό Σταδίου με επικεφαλής εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων. Επίσης συμμετείχαν φορείς, ο  ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, το ΚΚΕ, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου

Της πορείας όπως κάθε χρόνο προπορεύθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό».

Δείτε εδώ live την κίνηση στους δρόμους 
poreia-_7_00_2
poreia-_7_00
poreia__7_
polytexneio__3_
polytexneio__2_
polytexneio2
polytexneio
Κλείσιμο
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ σε αστυνομικούς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λίγα λεπτά μετά, η ίδια ομάδα πέταξε μία φωτοβολίδα στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με δύο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα, η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου μεταφέρθηκε από τα χέρια μελών της ΠΑΣΠ στην αμερικανική πρεσβεία. Περίπου 400 φοιτητές συνόδευσαν την ιστορική σημαία στο κτίριο που βρίσκεται στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φώναξαν συνθήματα στη μνήμη αγωνιστών της Δημοκρατίας, όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Έξω από την πύλη του εμβληματικού κτιρίου της οδού Πατησίων, τα μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία, ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή κατά την οποία, έξω από τη Βουλή, κράτησαν την ιστορική σημαία φοιτητές διάφορων εθνικοτήτων. Από εκεί, η πορεία συνεχίστηκε απρόσκοπτα προς την αμερικανική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε, με τη σημαία να διπλώνεται για να επιστρέψει στην άγνωστη κρύπτη της.

Η αιματοβαμμένη σημαία


Πολυτεχνείο η αιματοβαμμένη σημαία
5734003
5733979
Ξεκίνησε η πορεία
poreia__1_
poreia__2_
poreia__3_
poreia__4_

poreia-1
poreia-2
poreia-3
poreia-4
poreia-5
poreia-6


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο της γρίπης

Διπλωματικό επεισόδιο κατά την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη

Δίκη «ψευτογιατρού»: Ένοχος ο Κοντοστάθης για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και για έξι απόπειρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης